Formule 1

Max Verstappen motiveert kinderen vooral zelf hun sport te kiezen, net zoals hij

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 februari 2024 06:10

Max Verstappen kreeg te horen dat het alom heersende geloof is dat hij in zijn loopbaan is gedwongen door zijn ouders, maar de Nederlander vertelde het 'goede verhaal' dat hij degene was die de bal aan het rollen heeft gebracht. Jos Verstappen wilde niet dat Max zo vroeg begon, maar de toen nog vier jaar jonge Verstappen zag op de kartbaan in Genk een andere jonge karter rondrijden en was niet meer te houden!

Max Verstappen first time in the kart copyright Bas KaligisMax Verstappen first time in the kart photo copyright Bas Kaligis


Het is bekend dat Verstappen een racer is geworden door zijn vader Jos, zelf F1-coureur tussen 1994-2003, terwijl zijn moeder Sophie Kumpen ook een competitieve kartster was. Maar de wens om te gaan racen kwam van Max Verstappen zelf. In een interview met M4 Sport zei Verstappen dat zijn verlangen om te racen begon toen hij op een circuit was waar Jos racete en een kind jonger dan hijzelf in een kart zag. Na veel smeken stemde Jos er uiteindelijk mee in om een kart voor Max te kopen.

"Dat is een goed verhaal!" begon Verstappen toen hem werd voorgelegd dat hij wilde gaan racen, terwijl 'de meeste mensen' denken dat 'Max is verteld dat hij een racer moest worden'. "Destijds zag ik een kind jonger dan ik rijden. Hij was drie, ik was vier. Ik was met mijn moeder op het circuit omdat mijn vader aan het racen was. Ik zei tegen haar dat ik ook met een kart wilde racen!"

Max Verstappen F1


"Ze belde mijn vader, die nee zei en zei dat ik moest wachten tot ik zes was. Maar ik gaf geen krimp en zes maanden later overtuigde mijn moeder mijn vader eindelijk om een kart voor me te kopen. Het is heel belangrijk dat ouders je niets opdringen. Het is goed voor een kind om te sporten, maar het is aan de kinderen om te kiezen wat ze willen doen. Dat is wat er met mij is gebeurd. Als de wil van de ouders de overhand heeft, heeft het kind er misschien geen plezier in en waardeert het als professional misschien niet genoeg wat hij doet."

TIP: Meer FOTO'S van een jonge Max Verstappen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS