Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Lorens Lecertua meteen kampioen in de Alpine Elf Europa Cup!

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 oktober 2023 15:22

Vijf overwinningen, drie podiumplaatsen, vijf pole posities en ook kampioen! Lorens Lecertua wist al in zijn eerste seizoen zijn stempel op de Alpine Elf Europa Cup te drukken. Op Circuit Paul Ricard, waar dit weekend de zesde en laatste meeting van het kampioenschap werd afgewerkt, zorgde de jongeman uit Assesse er voor dat hij al op zaterdag zeker was van de titel. Een terugblik op een weekend dat hem nog lang zal heugen!

Lorens Lecertua meteen kampioen in de Alpine Elf Europa Cup

De zesde en laatste meeting van het seizoen, die zorgde op zaterdagavond om 20u40 op Circuit Paul Ricard al voor een beslissing. Aan het stuur van zijn Alpine A110 Cup wist Lorens Lecertua te schitteren en hij werd dan ook in vol ornaat door de teamleden van Chazel Technologie Course onthaald. De felicitaties waren talrijk, de sfeer duidelijk top… Door in de eerste van twee races van de meeting beslag te leggen op een tweede plaats kreeg de rijder uit Sart-Bernard (Namen) meteen zekerheid over de titel in de Alpine Elf Europa Cup!

“Wat een emoties! Ik heb de tranen in de ogen”, stelde de 16-jarige kerel. “Dit is zeker het mooiste moment uit mijn carrière. De bekroning van een schitterend seizoen en het resultaat van hard werken. Samen met het team zijn we er in geslaagd om wedstrijd na wedstrijd sterker voor de dag te komen en we hebben zo goed als geen fouten gemaakt. Vandaag werden we daar voor beloond. In het begin van het seizoen had ik nooit zo een afloop verwacht. Ik had me toen tot doel gesteld om om podiumplaatsen te strijden, of om de overwinning bij de Juniors, maar aan de titel dacht ik niet. We hebben alles race na race opgebouwd. Dit is mijn eerste titel in de autosport, dit is dus heel bijzonder!”

Als derde op de startgrid van de eerste race had Lorens alle troeven in handen om zich van de titel te verzekeren. En het minste wat kan gezegd worden, is dat hij er op het moment van de waarheid helemaal stond. “Met 26 punten voorsprong op Enzo Geraci wist ik dat ik voor hem moest finishen om de titel te veroveren”, stelde hij. “Na een goede start lag ik meteen tweede, achter Léo Jousset. Ik heb me er dan op toegelegd om die positie te behouden, om zo zekerheid over de titel te verwerven.”

Lorens Lecertua meteen kampioen in de Alpine Elf Europa Cup

Tijdens de tweede race op zondag moest het jonge talent dat door Centre Alpine Brussels en Centre Alpine Luxembourg wordt gesteund jammer genoeg voortijdig de strijd staken, na contact met een andere rijder bij de start. Dat doet uiteraard niets af van zijn uitzonderlijke balans van vijf overwinningen, drie podiumplaatsen, vijf pole posities én de titel van kampioen!

“Dit was een heel mooi jaar in de Alpine Elf Europa Cup”, bevestigt Lorens. “Dit kampioenschap heeft me toegelaten te groeien en mijn aanpak te verfijnen. Bandenmanagement, duels op de baan: ik heb heel veel geleerd, zeker met het zicht op GT4. Met dank aan mijn hele team, mijn coaches, en ook mijn hele entourage voor de omkadering en de steun. Een titel win je niet alleen. Deze titel is heel belangrijk, want zou wel wat deuren kunnen openen.”

Nu wordt de blik op de toekomst gericht, met de voorbereiding op en de samenstelling van het programma voor 2024. Ook volgend jaar is Lorens Lecertua vast van plan om van zich te laten spreken!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS