Autosport NL • Mazda MX-5 Cup

Lisette Grinwis maakt promotie naar de Mazda MX5Cup: "Ik ben mega trots en blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 maart 2022 08:32 • Print artikel

Lisette Grinwis maakt promotie naar de Mazda MX5Cup. De 16-jarige Assendelftse komt uit voor het Belgische raceteam van Patrick Mertens. In 2021 debuteerde Grinwis in de nationale autosport met deelname in de Ford Fiesta Sprint Cup. Nu volgt dan de volgende uitdaging met de achterwiel aangedreven Mazda’s.

Lisette Grinwis Mazda MX5 Cup

"2021 was mij het allereerste jaar in de autosport, ik reed toen Ford Fiesta", blikte Lisette terug. In Assen behaalde ze een knappe podiumplaats in de Junior Cup. Voor dit seizoen hoopt Lisette met de opgedane ervaring haar talent te tonen in de Mazda MX5 Cup. "Ik heb veel geleerd van afgelopen jaar en dit jaar heb ik samen met mijn hoofdsponsor besloten om mee te doen aan de Mazda MX5 Cup. Ik ben mega trots en blij dat ik deze stap kan maken. We zijn onlangs naar België gegaan om voor het eerst de auto te bekijken waar ik dit jaar in ga racen. Ik ga racen bij het team van Patrick Mertens. Ik wil Patrick dan ook hartelijk bedanken dat ik bij hem mag racen in deze super mooie Mazda."

Lisette kwam in actie tijdens de test- en persdag op Circuit Zolder. "Ik heb mega veel zin in deze nieuwe klasse dit jaar. Ik heb nu mijn eerste test op Circuit Zolder in België. Het ging vandaag supergoed. Ik heb 's morgens nog training en drivercoaching gehad van Didier Dexters. Hij reed met mij mee. In de middag heb ik alleen in de auto gereden. Ik heb heerlijk gereden", zei Lisette, die veel vertrouwen in de auto had. Ze reed al goede rondetijden op het circuit van Zolder. "Het ging heel goed volgens Didier en Patrick. Dus dat is fijn, ik heb het vertrouwen in deze auto en dat is belangrijk. De eerste wedstrijd is op Circuit Zandvoort op 9/10 April. Kom gerust een kijkje nemen iedereen is van harte welkom."

Lisette Grinwis met teambaas Patrick Mertens

"Ik wil graag mijn familie bedanken voor alle steun en vertrouwen. Een speciale dank naar mijn opa die altijd mijn grootste fan is samen met Paul, die altijd voor mij klaar staan. Ik bedankt Patrick Mertens en zijn crew, ik heb erg zin in deze nieuwe uitdaging. Daarnaast wil ik ook Bas Koeten bedanken die mij afgelopen jaar veel heeft geleerd."

"Ik wil mijn sponsoren bedanken. Zonder hen had ik dit niet kunnen doen."

Lisette Grinwis wordt onder andere ondersteunt door:

Karel van Oudenaren Autoschade

UTAB

Euromanchetten

Topsport Zaanstreek

MH Consultancy

The Blue Factory

Global Trading Consultancy

Dutch Lighting Innovations

KingP B.V.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS