Formule 1

Lewis Hamilton blikt terug op Abu Dhabi 2021: "Ik wist dat er iets niet klopte"

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2022 17:03

Lewis Hamilton is voor het eerst dieper ingegaan op één van de grootste apotheoses in de geschiedenis van de Formule 1. In december werd de ultra spannende strijd met Max Verstappen pas in de allerlaatste ronde beslist. Hamilton en zijn team Mercedes wijzen nog altijd naar wedstrijdleider Michael Masi en nog altijd voelt de Brit dat hij belazerd is.

Hamilton Verstappen


Na de crash in de slotfase van Nicholas Latifi ging het snel. De raceleiding wilde een finish achter de safety car voorkomen en handelde snel. Daardoor kreeg Verstappen een ultieme kans op de overwinning. Op de zachte band - Hamilton wisselde niet van banden - beslechtte Verstappen de strijd in zijn voordeel. In een interview met tijdschrift Vanity Fair zegt Hamilton dat hij meteen door had dat er iets niet volgens de regels was gegaan.

"Mijn grootste angst kwam uit", zegt Hamilton over de laatste ronde in Abu Dhabi. "Ik dacht bij mezelf: 'Ze gaan me toch niet bestelen. Dit mag niet gebeuren, no way! Ze mogen me niet belazeren'. Het gebeurde toch en ik weet niet goed hoe ik de uitloopronde moet beschrijven. Ik zat in mijn auto en kon het niet geloven. Ik zat daar maar in mijn auto en had niet de kracht om uit de auto te stappen. Het was één van de zwaarste momenten in lange tijd. Ik wist meteen dat er iets niet volgens de regels was gegaan."

Hamilton werd na de race opgevangen door zijn vader Anthony. "Hij omhelsde me en zei dat hij enorm trots op me was. Als je vader dat zo doet, voelt dat heel groots. Zeker als je dat in je jeugd nog weleens gemist hebt."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS