Formule 1

Lewis Hamilton blij met nieuwe FIA-president Ben Sulayam: "We delen vaak dezelfde mening"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 september 2022 14:06

Sinds dit seizoen is Mohammed Ben Sulayem de president van de FIA. De Emirati kwam binnen in de FIA net na de controversiŽle seizoensfinale in Abu-Dhabi. Hij moest direct al flink aan de bak om de rust in de Formule 1-wereld weer te laten wederkeren. De grote verliezer van die bewuste race, Lewis Hamilton, is blij met de komst van Ben Sulayem en heeft louter positieve woorden over voor de man uit Dubai.

Lewis Hamilton

Als opvolger van Jean Todt had hij spreekwoordelijk gezien flinke schoenen om te vullen. In zijn eerste periode als nieuwe president moest hij zich buigen over de seizoensfinale in Abu Dhabi. Uiteindelijk werd besloten om Michael Masi over te plaatsen en Niels Wittich en Eduardo Freitas aan te stellen als nieuwe wedstrijdleiders.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is zeer te spreken over de werkzaamheden van Ben Sulayem. De zevenvoudig wereldkampioen strooide tegenover de internationale media dan ook met complimenten in de richting van de Emirati: "Het is voor niemand een makkelijke rol. Ik denk dat het tijd in beslag neemt om goed in je rol te komen en relaties op te bouwen. Ik denk het nu het belangrijkste is om het juiste te doen voor de coureurs. We proberen met de GPDA een connectie op te bouwen en we willen het racen beter maken. We willen de FIA helpen en Mohammed staat er voor open."

Hamilton merkte al snel op dat hij en Ben Sulayem vaak dezelfde mening delen over onderwerpen: "We gaan door met werken aan de communicatie. Ik sta in contact met hem en we praten veel. Hij is heel erg competitief, dat komt omdat hij zelf ook heeft geracet. Hij vindt diversiteit ook belangrijk en hij pusht voor verandering. Hij wil met ons samenwerken en daar ben ik heel erg blij mee."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS