Formule 1

Lewis Hamilton kent twee Ferrari-medewerkers in aanloop naar historische overstap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2024 15:15

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij slechts twee leden van Ferrari kent in de aanloop naar zijn langverwachte overstap naar de Scuderia voor volgend seizoen. Hij ziet dat niet als een groot probleem.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Het contract van Hamilton bij Mercedes bevat een zogenaamde 'no-poaching' clausule, die hem verbiedt om directe betrokkenheid te hebben bij Mercedes-medewerkers die hem eventueel volgen naar Ferrari.

Dat weerhield Ferrari er echter niet van om eerder deze maand twee spraakmakende aanwervingen van Mercedes aan te kondigen in de vorm van Loic Serra, benoemd tot hoofd chassis performance engineering, en Jerome d'Ambrosio, die nauw zal samenwerken met Vasseur als plaatsvervangend teambaas. Beide stappen zijn echter niet beïnvloed door Hamiltons overstap naar de Scuderia.

Hamilton gaf toe dat hij slechts twee leden van Ferrari's huidige team goed kent - Serra en Jock Clear, die in 2013/14 optrad als zijn prestatie-ingenieur bij Mercedes.

"Toen ik naar Mercedes verhuisde, kende ik niemand. En dat was helemaal prima. Voor mij maakt dat geen groot verschil. Maar ik heb vele jaren met Loic gewerkt. En mijn eerste nummer twee, Jock, werkt bij dat team. Zij zijn de enige twee die ik bijzonder goed ken, net als Fred."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS