Formule 1

'Nationaliteit speelt een rol' - Fernando Alonso wil FIA-gesprekken op hoog niveau

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 mei 2024 03:38

Fernando Alonso heeft zijn bewering dat nationaliteit een rol speelt in de beslissingen van de stewards nog eens dunnetjes overgedaan. De Spanjaard werd de laatste tijd zwaar bestraft, terwijl Lewis Hamilton zijn straf in Miami ontliep.

Fernando Alonso Aston Martin F1


Alonso en Hamilton waren betrokken bij een crash in de eerste bocht van de sprint in Miami, waarbij Lando Norris en Lance Stroll uitvielen.

Norris racete om zijn positie bij de start en zat aan de buitenkant naast de teamgenoten bij Aston Martin. Hamilton maakte er vier van.
De Mercedes-coureur reed via de binnenkant van bocht 1 en ramde Alonso.

Hij zei meteen tegen Mercedes dat hij een 'gat' had gezien, maar de commentatoren wezen er al snel op dat hij de Aston Martin als rempunt gebruikte.

De stewards kozen er echter voor om Hamilton niet te bestraffen omdat de Brit volgens hen niet volledig schuldig was, maar slechts had 'bijgedragen' aan de botsing.

Voorafgaand aan de uitspraak van de stewards zei Alonso tegen DAZN: “Laten we afwachten wat ze (de stewards) beslissen, ik denk dat ze geen actie ondernemen omdat hij geen Spanjaard is.”

De Spanjaard herhaalde later zijn bewering dat ‘nationaliteit’ een rol speelde in de beslissingen van de stewards. “Ik heb het gevoel dat nationaliteit ertoe doet”, zei hij. “Ik zal er met Mohammed (Ben Sulayem, voorzitter van de FIA) praten. Ik moet er zeker van zijn dat er niets mis is met mijn nationaliteit of iets dat een beslissing kan beïnvloeden - niet alleen voor mij, maar ook voor de toekomstige generatie Spaanse coureurs die beschermd moeten worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS