DTM

LINE-UP: ABT Sportsline vertrouwt op twee ervaren jongeren in het DTM-seizoen 2023

Uitgegeven door Deni Volkers • 1 maart 2023 09:01

ABT Sportsline gaat het DTM-seizoen 2023 in met twee zeer gemotiveerde rijders: de twee ABT Audi R8 LMS GT3 evo II-auto's worden bestuurd door Kelvin van der Linde (26/Zuid-Afrika) en Ricardo Feller (22/Zwitserland), die vorig jaar al teamgenoten waren bij ABT Sportsline in de DTM.

ABT Sportsline DTM

Ondanks hun jonge leeftijd zijn beiden "oude rotten" als het gaat om GT3-races en de Audi R8 LMS. Kelvin van der Linde gaat alweer zijn tiende seizoen in met de succesvolle GT3-racewagen van het merk Audi. Met de R8 heeft de Zuid-Afrikaan twee keer de ADAC GT Masters en twee keer de 24-uursrace op de Nürburgring gewonnen. In 2021 miste Kelvin van der Linde nipt de titel in zijn eerste jaar in de DTM.

Ricardo Feller won in 2021 als 21-jarige de ADAC GT Masters met de Audi R8 LMS en stond in zijn eerste DTM-seizoen in 2022 na slechts drie raceweekenden voor het eerst op de hoogste trede van het podium.


Thomas Biermaier: "Kelvin en Ricardo behoren tot de snelste GT3-coureurs ter wereld"

"Kelvin en Ricardo behoren tot de snelste GT3-coureurs ter wereld", zegt Thomas Biermaier, CEO van ABT Sportsline. "Ze konden het vanaf de eerste dag heel goed met ons vinden en werken perfect samen. Bovendien zijn het coole jongens die goed bij ABT Sportsline passen. En ze hebben veel ervaring met de nieuwe bandenpartner van de DTM, een niet te onderschatten factor. Ik weet zeker dat we met Kelvin en Ricardo ons succesverhaal in de DTM kunnen voortzetten."

Het ABT Sportsline DTM-team heeft tijdens de winterstop de twee Audi R8 LMS GT3 evo II-auto's volledig gestript en up-to-date gebracht. Binnen het team zelf zijn diverse sleutelposities opnieuw bezet.


Kelvin van der Linde: "Kijk enorm uit naar mijn derde seizoen"

"Ik kijk enorm uit naar mijn derde seizoen bij ABT in de DTM en de samenwerking met Ricardo als teamgenoot", zegt Kelvin van der Linde. "Aan het eind van vorig seizoen hebben we ons potentieel laten zien. Ik geloof dat we met de nieuwe crew om me heen dit jaar echt kunnen aanvallen en kijk uit naar goede resultaten."


Ricardo Feller: "Ik denk dat we in een zeer goede positie zitten"

"Ik hoop dat we kunnen voortbouwen op het succes dat we begin vorig jaar hadden", zegt Ricardo Feller. "Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om met Scherer Sport en ABT Sportsline aan mijn tweede DTM-seizoen te beginnen. Ik ben klaar voor de nieuwe uitdaging en denk dat we er heel goed voor staan - ook met mijn teamgenoot Kelvin."

Het nieuwe DTM-seizoen begint voor Kelvin van der Linde en Ricardo Feller al eind deze week met twee testdagen in Italië. Bij deze test gebruikt ABT Sportsline ook voor het eerst de nieuwe brandstof - de nieuwe brandstof die in het DTM-seizoen 2023 verplicht is. Deze bestaat voor 50 procent uit duurzame componenten en vermindert volgens de fabrikant de CO2-uitstoot met minstens 20 procent.

2023 is alweer het 24e DTM-seizoen van ABT Sportsline in samenwerking met het merk Audi. Sinds 2000 heeft ABT Sportsline in totaal 301 DTM-races betwist met de TT-R, A4 DTM, A5 DTM, RS 5 DTM en R8 LMS. Met 238 podiumplaatsen, 73 overwinningen en vijf rijderstitels is ABT Sportsline het meest succesvolle actieve DTM-team. In 16 van de 23 jaar eindigde minstens één rijder van het team in de top 3 van het algemeen klassement.


Hans-Jürgen Abt: "ABT, Audi en de DTM - die horen gewoon bij elkaar."

"We hadden ook andere opties, maar ABT, Audi en de DTM - die horen gewoon bij elkaar", zegt Hans-Jürgen Abt, CEO van ABT SE. "Audi Sport GmbH viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. De DTM-titel zou een gaaf cadeau zijn."


Harry Unflath: "De DTM blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen"

Naast ABT Sportsline in de titeljacht zijn er maar liefst 13 gerenommeerde bedrijven. "De DTM blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen en maakt nu deel uit van de grootste autoclub van Europa met meer dan 21 miljoen leden", zegt een opgetogen Harry Unflath, hoofd van ABT Sports Marketing. "Onze partners waarderen dit evenzeer als de initiatieven van de ADAC om de DTM duurzamer te maken."

Het nieuwe DTM-seizoen begint op 27/28 mei in Oschersleben. In totaal staan acht evenementen met elk twee races in Duitsland, Oostenrijk en Nederland op het programma. ProSieben zal ook dit jaar alle races live op gratis tv uitzenden.

ABT Sportsline

ABT Sportsline

ABT Sportsline

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS