Formule 1

Kevin Magnussen verrast door race pace van Haas: "Nog meer stappen nodig"

Uitgegeven door Bart • 11 maart 2023 07:30

Kevin Magnussen kon zijn verrassende start van vorig jaar geen vervolg geven tijdens de openingsrace van 2023. Bij zijn rentree in de Formule 1 in 2022 reed de Deen in Bahrein naar de vijfde positie. Afgelopen weekend startte de Haas-coureur vanaf P17 en kwam hij niet verder dan P13. Toch nam de 30-jarige Magnussen positieve dingen mee van het weekend in Bahrein.

Kevin Magnussen


"Ik was aangenaam verrast door onze race pace", zegt Magnussen op de website van de F1. "Ik kan ernaast zitten en dat het tegenvalt als je naar de rondetijden kijkt. Ik startte op P17 en we hebben niet de goede strategie gekozen. Desondanks hebben we toch meerdere plekken gewonnen en het voelde alsof de race pace beter was dan een week eerder. Tijdens de test en ook tijdens de trainingen op vrijdag hadden we veel moeite met de bandenslijtage. In de race hebben we echt een stap gemaakt en dat is zeker positief."

Magnussen startte als enige coureur op de harde band en viel daardoor snel terug naar de laatste plaats. In zijn laatste twee stints op softs kon de Deen niet richting de top 10 kruipen. "Het was zeker niet het weekend waar we van gedroomd hebben. Dat de race pace beter was, is een eerste stap, maar we hebben nog veel meer stappen nodig."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS