Karting • Chrono

Kasper Schormans wint en verovert koppositie in het NK! "Alles bij elkaar ben ik heel tevreden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 augustus 2022 00:15

KERPEN – Met een klinkende overwinning tijdens de vierde ronde van het NK Rotax Max en de derde plaats tijdens de vijfde ronde verzekerde karttalent Kasper Schormans zich afgelopen weekeinde van de koppositie in de titelstrijd bij de Junioren. De pas dertienjarige coureur uit Born is in topvorm en deed zo en passant het nodige zelfvertrouwen op voor de volgende wedstrijden van het Duits, Belgisch, BNL en Europees kampioenschap.

Kasper Schormans

Twee rondes van het NK in één weekeinde en dan zondag als de nummer één in het kampioenschap het circuit van Kerpen verlaten. Voor Kasper was het weekeinde op het Duitse circuit er één waarop hij met genoegen terugblikte, maar ook met gepaste trots. “Er is nog niets beslist, er zijn nog twee rondes te gaan”, was hij realistisch. “En je hebt nog te maken met schrapresultaten.”

Niettemin was zijn prestatie opnieuw een bevestiging van zijn kunnen. “Het weekend was gewoon heel erg goed. Ik heb uitstekend materiaal, goede begeleiding en ik heb mezelf dit jaar flink verbeterd. Ik heb flink aan mezelf gewerkt, racen is een fysiek zware sport. Ik let op mijn voeding, ik ga nu naar de sportschool en ik train veel. Alles versterkt elkaar.”

Zaterdagochtend pakte het talent van JJ Racing in de kwalificatie de poleposition. “De prefinale was daarna een mooie race. Alleen jammer dat ik in de laatste ronde van de baan werd gereden. Dat kostte me de overwinning, maar de finale heb ik in ieder geval wel gewonnen en daardoor weer veel punten gepakt”, blikte hij terug op de vierde ronde van het NK.

Kasper Schormans

Een dag later stond hij op hetzelfde circuit aan het vertrek voor de vijfde ronde, wederom op poleposition. “De snelheid was echt super, ik won de eerste wedstrijd”, zei Kasper over de zondag. “De tweede race reed ik aan kop, maar daarna maakte ik kleine foutjes doordat de baan steeds slechter werd. Er lag rubber op de ideale lijn, en zand en gras. Dat heeft me, denk ik, de overwinning gekost. Maar alles bij elkaar ben ik heel tevreden over het weekend.”

Dat Kasper in een uitstekende vorm verkeert, was ook in Le Mans zichtbaar. Enkele weken geleden nam hij daar deel aan de Rotax Max Challenge International Trophy op het circuit van Le Mans in Frankrijk, waarop hij de hele week zijn stempel drukte. Hij werd daar in een groot internationaal deelnemersveld vijfde in de finale. “Ik startte in de heats vanaf plek 14 en won een heat, werd een heat tweede en maakte een fout waardoor ik uitviel. Daardoor moest ik als zestiende starten in de finale. Daarna ben ik van zestien naar vijf gereden. Het resultaat had beter gemoeten, maar mijn races waren erg sterk”, blikte Kasper terug.

Zijn volgende race is het Duits kampioenschap in Wittgenborn. Hij won de eerste ronde van deze titelstrijd. Daarna rijdt hij opnieuw een race in Kerpen in de strijd om het Belgisch kampioenschap en dan de laatste ronde van de Rotax Max Challenge Euro Trophy. Die wordt gehouden op het circuit van Wackersdorf. Kasper blikt met zelfvertrouwen vooruit. “Die baan ken ik goed. De laatste keer dat ik daar heb gereden, in het ADAC-kampioenschap, heb ik alle races gewonnen. Hopelijk gaan de komende races ook weer goed. Er is veel tegenstand uit diverse Europese landen. Allemaal jongens die supersnel zijn en het zit dicht bij elkaar. Maar winnen moet kunnen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS