Karting • Chrono

Karttopper Christiaan de Kleijn (17) domineert in regenachtig Kerpen: perfect weekend!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 februari 2023 02:16

KERPEN – Beter aan het nieuwe kartseizoen beginnen kon niet. Christiaan de Kleijn won zondag in Kerpen op overtuigende wijze de Winter Cup van organisator Chrono Karting. In de koningsklasse KZ2 won de zeventienjarige coureur uit Bosch en Duin beide races op uiterst dominante wijze.

Christiaan de Kleijn met broer en vrienden


“Het ging gewoon perfect. Beter kon niet, want ik heb alles gewonnen”, zei Christiaan triomfantelijk over zijn fenomenale optreden op de Duitse piste. In de finale kwam hij met een indrukwekkende voorsprong van tien seconden als eerste over de finish. Daarmee onderstreepte hij nog maar eens wat voor een formidabele regenrijder hij is. “Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen.”

In de kwalificatie eindigde hij nipt als tweede. In de wedstrijden daarna liet hij op overtuigende wijze zien wie er de baas was. Christiaan had ervan genoten. “Het was een mooi weekend. Kerpen heeft wel nieuw asfalt, maar in principe is verder alles hetzelfde. Er ligt nog niet veel grip op de baan; in de regen heb je dan juist veel grip. Het was leuk, hier racen in de regen. Drie jaar geleden bij de Junioren won ik hier ook een keer met tien seconden voorsprong. Ik had nog nooit een wedstrijd in de regen gehad met de KZ2.”

De manier waarop hij won paste bij zijn status van DKM-kampioen in de rookie-klasse DSKC, waarin hij vorig jaar debuteerde in de prestigieuze schakelklasse. “Vorig jaar was mijn snelheid in de DSKC goed. Ik hoop dat ik de snelheid ook dit jaar goed is. Het racen in de DSKM zal wel even wennen zijn. Ik ben erg benieuwd hoe het daar gaat, hoe de snelheid daar is.”

Hoe dan ook, de eclatante overwinning op het Duitse circuit vormde een mooie opmaat naar het nieuwe seizoen. Daarin gaat hij een mooi programma KZ2 rijden. Het bestaat uit het DKM, het EK van organisator CIK-FIA, the Road to Wackersdorf, en misschien het WSK in Italië.

“Het wordt echt wat anders dan vorig jaar”, wist Christiaan. “De tegenstand is echt supersterk met jongens als Stan Pex . Het is het hoogste niveau in deze klasse. Dat ga je natuurlijk merken. Hopelijk kan ik me snel aanpassen en een paar mooie resultaten neerzetten. Ik hoop dat ik in de top tien kan eindigen. Dat zou zeker niet verkeerd zijn.”

Christiaan bedankt al zijn sponsoren, Dennis van CRG, zijn monteur Joost en zijn vader en moeder.

Christiaan de Kleijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
Erkende verhuizers Brenen.nl
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein
Transportonderhoud Nieuwegein
Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn B.V.
Restaurant Yumisan

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS