Karting • Chrono

Karter Thomas van Vliet debuteert in Micromax-klasse: Podium en beste rookie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juli 2021 00:07 • Print artikel

SPA – Thomas van Vliet uit Houten werd zondag op het kartcircuit van Spa-Franchorchamps derde tijdens het Nederlands kampioenschap Rotax Max in de Micromax-klasse. Dat op zichzelf is natuurlijk al een mooi wapenfeit, maar hij had tot twee dagen eerder nog nooit in een Micromax-kart gereden.

Thomas van Vliet

“Ja, de derde plaats, het is goed gegaan”, zei een blije Thomas met gevoel voor understatement. “Ik had eigenlijk de tweede plaats verwacht, want ik heb in de finale twee keer op de tweede plaats gereden.”

“Jammer genoeg liet ik allebei de keren iets te veel ruimte en toen pakte hij me gelijk weer terug. Ik ga dat de volgende keer agressiever doen. Het was ook jammer, omdat nummer twee mij teveel op hield en ik daardoor nummer één niet kon achterhalen.”

Dat hij daarvan baalde, onderstreepte Thomas’ topsportmentaliteit. Wie met een beetje meer afstand naar zijn prestatie keek, zag een uitermate knap resultaat. Want een dag eerder had hij pas zijn eerste meters in een Micromax-kart gemaakt. Eigenlijk gewoon omdat hij de kans had gekregen om op een Lenzo Kart voor het eerst aan het NK Rotax Max mee te doen op het kartcircuit van Spa Franchorchamps in België.

Thomas van Vliet

Tijdens de vrije training in de ochtend denderde hij prompt naar de snelste tijd, alsof hij al veel vaker in een Micromax-kart had gereden. Tijdens de kwalificatie maakte hij een paar foutjes, waardoor hij klem kwam te zitten en ‘slechts’ op plek 5 mocht starten. Later op de dag werd hij knap derde in de prefinale, en toen het er echt om ging, in de finale dus, streed hij brutaal om de tweede plaats. “Ja, het ging wel lekker. Ik vond het superleuk. En leuk dat ik naast de beker voor P3 ook de beste Rookie was en die bokaal ook nog eens mee naar huis mag nemen.”

De talentvolle Utrechter rijdt sinds zijn negende wedstrijden. De eerste twee jaar succesvol in een viertaktmotor klasse, waarbij Thomas in het tweede jaar ook al wat ervaring heeft opgedaan in een Mini Parilla 60cc-tweetakt kart. Hoewel die klasse enigszins vergelijkbaar is met de Micromax-klasse van het NK Rotax Max, is het toch een andere kart met een ander soort motor.

Thomas weet nog niet welke wedstrijden hij nog meer gaat rijden, maar deze podiumplaats smaakt naar meer.

Thomas bedankt het team en zijn beide monteurs / trainers die hem zeer goed begeleiden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS