Karting • Chrono

Juste Mulder pakt mooie overwinning in de ID Rocky op Strijen: “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen”

Uitgegeven door Bart • 21 april 2021 09:01 • Print artikel

Strijen – Juste Mulder was drie jaar oud toen hij voor het eerst in een kart reed en de liefde voor de sport is daarna alleen maar groter geworden. Afgelopen weekend leidde dat tot de eerste grote beker en een zo mogelijk nog grotere lach. Tijdens het Kart Festival / Strijen Bokaal was de nu 9-jarige karter uit Apeldoorn de sterkste in de ID Rocky klasse. Samen met zijn vader Gerard, vroeger ook karter en nu monteur van zijn zoon, vormen ze een succesvolle combinatie.

Juste Mulder

Juste legt uit hoe hij met karten is begonnen. “Mijn vader heeft vroeger gekart en mijn zus Kriste ook. De eerste keer dat ik de kart zat, was ik drie jaar. Mijn vader liep op de kartbaan van Eefde met een touw achter mijn kart aan. Toen ik zes was, zijn we begonnen met de Kartschool in Strijen. Ik vind dit een leuke baan, met veel bochten en daar ben ik goed in.”

In de ID Rocky klasse kwalificeerde Juste zich als tweede en in de drie races eindigde hij respectievelijk als tweede, eerste en eerste. “In de kwalificatie rij ik altijd alleen en dan probeer ik naar iemand toe te rijden. Dat is voor mij de manier om een snelle tijd neer te zetten. In de eerste race begon ik als tweede en eindigde ik ook als tweede. Voor de tweede race dacht ik ‘rustig blijven, dan komt het goed’. Halverwege de tweede race heb ik P1 overgenomen door een mooie inhaalactie aan de binnenkant.”

Door zijn prestaties mocht Juste op de hoogste trede van het podium klimmen. Trots tilde hij de grote Strijen Bokaal boven zijn hoofd. “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar dat ik tweede of derde zou worden. Ik was echt heel blij toen ik als eerste over de finish kwam. Eindelijk ben ik een keertje eerste. Dat wilde ik al heel lang. Papa is het niet gelukt, maar mij nu wel”, grapte hij.

Juste Mulder

Juste gaat dit jaar het Nederlands Kampioenschap 4-takt rijden in de ID Rocky en wordt daarin bijgestaan door Wijnand Dorrestijn, de vader van Eva Dorrestijn die net als Juste in de ID Rocky rijdt. “We zijn hen vorig jaar tegengekomen op de baan op Texel en sindsdien trekken we samen op.”

Via deze weg wil Juste Mulder de familie Dorrestijn en zijn ouders bedanken. Zijn moeder zorgt altijd dat de koffer klaar staat, zijn vader helpt hem als monteur. Juste wil ook Wijnand Dorrestijn bedanken voor de tips en begeleiding en de moeder van Eva zorgt op de baan voor de inwendige mens met het eten en het drinken. Daarnaast wil Juste zijn sponsoren Altios, T-Mobile, HP, Microsoft en Fortinet bedanken en EuroParcs voor de fijne overnachtingen tijdens de kartweekenden.

Wil je weten hoe Juste het de volgende race vanaf brengt? Volg dan zijn Instagram-pagina @justemulder.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS