Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Juan Manuel Correa voelde zich in de steek gelaten door de FIA na crash met Hubert: "Ik voelde me gebruikt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 maart 2023 13:00

Het dodelijke ongeluk van Anthoine Hubert tijdens de Formule 2-hoofdrace van België in 2019 had nog een slachtoffer. Juan Manuel Correa brak beide benen en kon lange tijd niets anders dan proberen te revalideren. De Ecuadoriaan vertelt nu dat hij zich door de FIA in de kou voelde staan.

Juan Manuel Correa

De beelden van het ongeluk staan in het geheugen van iedereen autosport fan gegrift. Bij het omhoog rijden in Eau Rouge verloor Giuliano Alesi de controle van zijn auto. Anthoine Hubert moest hierdoor uitwijken en belandde in de bandenstapel. Hij kwam terug op de baan en werd vol geschept door de Charouz van Correa. Anderhalf uur na de crash werd de Fransman officieel doodverklaard. Ook Correa was er slecht aan toe. De Ecuadoraanse Amerikaan kon ruim een jaar niet lopen en genoot een ellenlange revalidatie.

Hij keert dit seizoen na twee jaar in de Formule 3 terug in de Formule 2. Dit jaar rijdt hij samen met Richard Verschoor voor het team van Van Amersfoort Racing. Alhoewel hij terug is in de klasse waar hij ten tijde van het ongeluk reed, heeft hij zijn ontevredenheid uitgesproken in de Track Limits-podcast: “Om eerlijk te zijn hebben de Formule 1 en de FIA niets gedaan om me te helpen na het ongeluk. Ik was helemaal alleen. Ik had mijn familie, mijn vrienden en een klein groepje mensen om me heen, maar vanuit de FIA was er helemaal geen steun voor mij. Ik voelde me gebruikt. Je geeft hen een goede show en zij profiteren daarvan, maar je krijgt niets terug van ze.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS