Karting • Chrono

Jason Duijvestijn presteert ijzersterk met NK-winst op thuisbaan in Strijen: “Fantastisch”

Uitgegeven door Bart • 15 mei 2024 02:41

Strijen – Jason Duijvestijn heeft tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting uitstekende zakengedaan. De 13-jarige karter uit Lelystad won op Kartbaan Strijen het dagklassement van de ID Engines Junior door de drie races op zijn naam te schrijven. Door de uitslagen van dit weekend gaat de rijder van Project One Racing aan de leiding van het NK, waardoor hij bij de volgende ronde in het Duitse Kerpen met het gouden startnummer 1 mag rijden.

Jason Duijvesteyn Project One Racing

Jason traint veel in Strijen en kan de baan bijna blind rijden. De vele trainingsuren betaalden zich optimaal uit. “In Strijen gaat het eigenlijk altijd wel perfect, ik train hier veel en rij hier met CRG ook clubwedstrijden in de Rotax. Ik heb veel ervaring op deze baan en dan zie je wel dat dit voor mij één van de beste banen van de kalender is.”

Tijdens de openingsronde in Eindhoven was Jason nog op de derde positie geëindigd. “Na Eindhoven hebben we veel in Strijen getraind, eerst in de ID Engines Junior en een week later in de Rotax van CRG. Daar heb je heel veel aan als je in een iets snellere kart kunt trainen. We trainen hier het hele jaar door en dan merk je dat je wel een voordeel hebt.”

In de kwalificatie kon Jason dat nog niet echt omzetten in een topresultaat. Hij reed met 30.467 de derde tijd op een tiende van polesitter Mick Blankespoor. “We zaten wat te hoog met de bandenspanning en het ging niet helemaal zoals we wilden, maar het scheelde niet heel veel met de eerste twee rijders. Het zijn dan ook sterke tegenstanders.”

Jason kon tijdens de eerste race mooie duels uitvechten. “Ik startte aan de binnenkant en kon bij de start meteen een positie pakken. Een ronde later zette ik hem er aan de binnenkant naast en zo pakte ik de leiding. Die heb ik de hele race vastgehouden. In de laatste ronde zette Mick hem ernaast, maar ik kon terugkruisen, een beetje ‘wheelbangen’, maar dat is goed afgelopen en ik won de race. Dat waren hele mooie battles en het is gaaf om zo’n mooie strijd op de baan uit te vechten.”

Start ID Junior NK Strijen

“De tweede race ging ook goed. Ik startte als eerste en kon in het begin niet echt wegrijden van de rest van het veld. Tegen het einde van de race lukte dat wel een beetje en ook die race won ik. De start van de derde race verliep chaotisch en ik kreeg een duwtje waardoor ik van P1 naar P4 terugzakte. Dat heb ik weer goedgemaakt door snel twee man in te halen. Uiteindelijk kreeg de leider een straf voor dat duwtje, waardoor ik ook die race eerste ben geworden. Zo heb ik alle races gewonnen en hele goede punten voor het Nederlands kampioenschap gescoord. Drie races winnen op mijn thuisbaan voelt gewoon fantastisch.”

Jason Duijvestijn bedankt de volgende mensen voor hun steun en ondersteuning. “Ik wil mijn vader bedanken, mijn team Project One Racing voor alle support en data, mijn oma en tante dat ze zijn komen kijken en uiteraard ook mijn sponsoren Top&Top Schoonmaak, IB Food-machines en Starla Legal.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS