Formule 1

Is dit de reden dat Mercedes het vertrouwen heeft om Max Verstappen weg te lokken bij Red Bull?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2024 11:06

Terwijl de speculaties over een overstap van Max Verstappen naar Mercedes blijven borrelen, kan de onthulling van technisch directeur James Allison dat er een 'zeer vergelijkbaar' gevoel is met 2014 over hun motor voor 2026 weleens belangrijk blijken.

Jos en Max Verstappen Red Bull Racing F1

In 2026 veranderen de Formule 1-regels weer. Op dat moment worden er nieuwe chassis- en powerunit-reglementen geïntroduceerd, wat doorgaans veranderingen in de pikorde met zich meebrengt. Voor Mercedes betekent dit een kans.

Red Bull wordt in 2026 voor het eerst een zelfstandige fabrikant van powertrains, naast Ford, maar zou de Mercedes-versie Verstappen kunnen verleiden om van team te wisselen?

Teambaas Toto Wolff heeft er geen geheim van gemaakt dat hij Verstappen wil, nu Mercedes' zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zich opmaakt voor een vertrek naar Ferrari.

In een voortgangsupdate over de Mercedes 2026-krachtbron vertelde Allison aan Sky Sports F1: "Ik zat niet in het team in de aanloop naar 2014, toen de nieuwe generatie power units werd bedacht en er de enorme druk was om ze te realiseren.”

"Maar de mensen in het team die er wel bij waren, vertellen me dat het gevoel erg vergelijkbaar is. Er is binnen HPP (Mercedes High Performance Powertrains, red.) een enorme druk om er een succes van te maken, want het zal de koers bepalen van iedereen die het geluk heeft om dat achterin zijn auto te hebben voor de komende seizoenen. Wij hebben het geluk dat wij aan de ontvangende kant staan van alle goede investeringen die zij namens ons doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS