Formule 1

Is Mercedes Lewis Hamilton kwijtgespeeld ten faveure van Andrea Kimi Antonelli?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 februari 2024 19:03

Nu er wordt gezegd dat Andrea Kimi Antonelli de toekomst van Mercedes is, werd de vraag gesteld of Mercedes Lewis Hamilton heeft laten vertrekken om de Italiaan binnen te halen.

Lewis Hamilton Ferrari F1


Hamilton ontbeet met teambaas Toto Wolff om over het komende jaar te praten en liet hem weten dat het zijn laatste zou zijn bij de Zilverpijlen. Mercedes is nu druk op zoek naar een nieuwe coureur voor het seizoen 2025. Wolff geeft toe dat er veel vragen door zijn hoofd razen en dat dit het gevolg is van de weigering van Mercedes om zich voor de lange termijn aan Hamilton te binden.

Het gezegde 'nadat het kalf verdronken is' komt op. Wolff voegde eraan toe: "We zijn grote jongens. We wisten dat het voor beide partijen voordelig zou zijn om een kortlopend contract te tekenen. We konden ons niet voor een langere periode vastleggen. Hij heeft de optie genomen om te vertrekken. Ik respecteer dat volledig, wij respecteren dat volledig. Je kunt van gedachten veranderen door andere omstandigheden."

Grote jongens of niet, BBC-journalist Andrew Benson vraagt zich af of Mercedes op het punt staat overspoeld te worden met een heel nieuw niveau van 'zelfkritiek'. Ze lieten immers de deur open voor Hamiltons vertrek door diezelfde deur open te willen laten voor toen ze wonderkind Antonelli in het F1-team wilden zetten.

"Er zal wat zelfkritiek zijn bij Mercedes als gevolg hiervan", zei hij in de podcast Chequered Flag van de BBC. "Het staat buiten kijf dat dit tot stand is gekomen omdat hij het aanbod van Ferrari kreeg, maar waarom was dit verleidelijk voor hem? Eén, misschien was Ferrari de betere plek om in de toekomst competitief te zijn. Maar twee, Mercedes had hem belazerd met de lengte van het contract."

"Hij wilde meer tijd. Hij kreeg een één-plus-één deal. Dat is één jaar plus één optie. We hebben begrepen dat de optie aan zijn kant stond. Ferrari bood hem twee, misschien drie jaar, plus meer geld. Voor een coureur als Lewis Hamilton die het geld niet nodig heeft, hij heeft in principe meer geld dan God, hij... het is een kwestie van status hoeveel wil je me hebben. Ik heb een jonge jongen, een jonge Italiaanse jongen die snel opkomt via de juniorformule genaamd Andrea Kimi Antonelli, waar iedereen enthousiast over is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS