Formule 1

In de slipstream van Max Verstappen pakt ook Thierry Vermeulen met GP Elite podium in Jeddah: "Geweldig"

Uitgegeven door Bart • 29 maart 2022 18:30 • Print artikel

Thierry Vermeulen heeft afgelopen weekend de Porsche Sprint Challenge Middle East afgesloten met een dubbel podium. De coureur van GP Elite en zoon van Max Verstappen manager Raymond Vermeulen reed net als de Formule 1 op het stratencircuit van Jeddah. Twee keer mocht Vermeulen naar het podium voor een derde en een tweede plaats.

Thierry Vermeulen


Vermeulen reed zijn laatste race voor het team van GP Elite en zijn laatste race in de Porsche 992 Cup auto. "Ik had hoge verwachtingen voor dit weekend. Ik hou ervan om op een stratencircuit te rijden. In december ging het ook al goed in Jeddah, maar toen kon ik het nog niet afmaken. Na het podium in Bahrein wilde ik dat hier in Jeddah ook en het was cool om weer samen met de Formule 1 te rijden."

"De sfeer op de baan was geweldig en ook bij het team omdat het de laatste race van het kampioenschap was", vertelt Vermeulen. "De snelheid was meteen vanaf het begin van het weekend goed. Zeker in de tweede training met de snelste tijd. We hebben de auto gefinetuned om volledig voorbereid te zijn. Helaas verliep de kwalificatie teleurstellend. Door een verandering in het weer en de temperatuur kon ik niet het maximale uit de auto halen. Misschien heb ik iets te veel gepusht en dat kost je op deze baan meteen veel tijd. Het betekende dat ik in race 1 als derde moest starten en in race 2 vanaf de vijfde plaats. Dat is niet waar we thuis horen."

Thierry Vermeulen


De eerste race werd onder kunstlicht verreden. "Dat leek wat beter geschikt voor onze auto. Het was een moeilijke race, maar zeker in het begin hadden we een goede snelheid. We hadden de set-up niet helemaal in orde, dus P3 was het hoogst haalbare resultaat. In de tweede race hadden we het beter voor elkaar en ben ik van P5 opgeklommen naar P2. Daar zaten een paar mooie battles tussen en dat was terug te zien aan de auto. Er was een paar keer contact met andere auto's en met de muur. Als team hebben we het seizoen geweldig af kunnen sluiten."

"Ik wil het team van GP Elite enorm bedanken voor mijn tijd in de Porsche. Bijna iedere race heb ik samen met hen gereden en we hadden een goede band. Het is misschien nog niet helemaal over. Er komt iets moois aan en ik kan niet wachten om dat bekend te mogen maken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS