DTM

Hoogwaardige line-up bij Porsche en Ferrari in de DTM: "2023 luidt een nieuw tijdperk in"

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 26 februari 2023 17:01

MüNCHEN - Porsche en Ferrari worden in de DTM vertegenwoordigd door topteams en coureurs. Voormalig Formule 1-coureur Jack Aitken bestuurt de nieuwe Ferrari 296 GT3 in de internationaal populaire serie, terwijl Porsche aan de start verschijnt met de klantenteams van Manthey EMA, Toksport WRT, KÜS Team Bernhard en hun zes, nieuwe 911’s GT3 R.

Jack Aitken DTM Ferrari

In totaal zullen 13 teams en zes verschillende topfabrikanten strijden om de DTM-titel van 2023. Manthey keert terug in de DTM na een afwezigheid van meer dan 20 jaar, waarbij het in de achterliggende periode grote successen boekte in het FIA World Endurance Championship. Manthey werkt bij zijn terugkeer in de prestigieuze serie samen met het Australische EMA Motorsport. Achter het stuur van de twee nieuwe Porsches zitten Dennis Olsen en Thomas Preining. Beide coureurs behaalden vorig seizoen hun eerste raceoverwinning in de DTM. KÜS Team Bernhard heeft zijn inspanningen in de DTM verdubbeld en rijdt nu met twee 911's.

KY Motorsport DTM 2023

ADAC Stiftung Sport-coureur Laurin Heinrich, regerend kampioen in de Porsche Carrera Cup Deutschland, maakt de overstap naar de DTM. De tweede Porsche 911 GT3 R van het team van tweevoudig Le Mans-winnaar en Porsche-merkambassadeur Timo Bernhard wordt bestuurd door Heinrich. De 25-jarige deed DTM-ervaring op tijdens zijn gastoptreden op de Norisring in 2022 en heeft twee race-overwinningen op zijn naam staan in de ADAC GT Masters. Toksport WRT zal zijn eerste volledige DTM-seizoen betwisten met voormalig ADAC GT Masters-kampioen Christian Engelhart. Het team uit Quiddelbach, vlakbij de Nürburgring, vertrouwt ook op jongeling Tim Heinemann. De 25-jarige werd in 2020 en 2022 kampioen in de DTM Trophy.

"2023 luidt een nieuw tijdperk in voor de DTM. We zijn vanaf het begin goed vertegenwoordigd met zes 911’s GT3 R. Met Toksport WRT, KÜS Team Bernhard en Manthey EMA hebben we sterke partners aan boord in de DTM, die we zullen ondersteunen als fabrikant. Het geweldige programma wordt gecompleteerd door zes absolute topcoureurs, met een breed spectrum aan ervaring, variërend van de Porsche Carrera Cup tot vele jaren in de GT-racerij", aldus Sebastian Golz, projectmanager Porsche 911 GT3 R.

Emil Frey Racing, de teamkampioenen van 2022 in de ADAC GT Masters, rijdt met twee nieuwe Ferrari’s 296 GT3. Eén van de twee cockpits zal worden bezet door voormalig Formule 1-coureur Jack Aitken. Zijn teamgenoot Thierry Vermeulen zal achter het stuur zitten van de tweede premium Italiaanse sportwagen. Vermeulen wordt gesteund door Red Bull en is de zoon van Raymond Vermeulen, manager van Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen.

DTM 2023

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS