Autosport NL • Autosport NL Diversen

Henk Maassen van den Brink weet amper wat hem overkomt bij test van LMP3-bolide: “Genieten!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2022 22:15

ZANDVOORT – Het was een droom die uitkwam voor Henk Maassen van den Brink, vorige week op het circuit van Zandvoort. De 56-jarige ondernemer uit Rijssen mocht er een indrukwekkende LMP3-bolide testen van Dayvtec Engineering uit Valkenburg (Zuid-Holland). De test was zijn beloning voor de winst in de BMW Racing Cup vorig jaar.

Henk Maassen van den Brink kampioen BMW test LMP3

“Erg leuk dat we mochten testen met de LMP3 van Dayvtec. Dit is meer dan next level, zo mooi. Fantastisch”, verwoordde de dolenthousiaste Henk zijn gevoel. “De hoeveelheid adrenaline kon niet groter.”

“Ik heb me in de auto gewurmd en heb eerst een paar rondjes met de Nederlandse LMP2-coureur Tijmen van der Helm gereden. Daarna heb ik alleen gereden. Na een paar rondjes had ik de auto redelijk onder controle. Het was echt ongelooflijk genieten. In het begin was ik er best wel nerveus over. Want het is wel een machine, hoor.”

De beloning voor zijn titel in de BMW Racing Cup in 2021 had dus niet beter kunnen zijn. Dat kampioenschap reed hij samen met zijn kameraad Robin Vogel. “We hebben alle wedstrijden gefinisht en zijn altijd in de top vijf geëindigd, waardoor we kampioen zijn geworden.”

Henk Maassen van den Brink Davy Lemmens

Voor Peter, die als ondernemer lange dagen maakt, is autosport zijn uitlaatklep. “Het is voor mij echt even helemaal eruit. Rijden in die LMP was wel een bucket list-dingetje. Heel gaaf.” Een voorlopig hoogtepunt voor de Overijsselaar die op zijn veertiende begon met karten. “Dat was in Oldenzaal bij Peter Bult. Een vriendje van me.”

Al snel stapte Henk over naar de autosport. “Ik ben begonnen met een Seat Ibiza en daarna heb ik de Volkswagen Gold Cup gereden. En later ook endurance racen, met mijn maatje Robin. Ook heb ik de Mercedes SLK Cup een aantal jaar gedaan. Altijd op amateurbasis, erg leuk.”

En toen kwam de BMW M240i van Davytec, die het kampioenschap runt. “Ik ben er heel enthousiast over. Het is weer een stapje hoger. Het ging vanaf dag één hartstikke goed. Het is gelukt om weer kampioen te worden.”

Ook komend seizoen zal Henk uitkomen in de BMW Racing Cup. “Met af en toe een uitstapje naar een andere klasse”, vulde hij aan. “We gaan nog bekijken hoe we het seizoen gaan invullen, maar in de basis rijden we het BMW-kampioenschap. Mooie dingen doen en zorgen dat we erbij zitten. Dat is het belangrijkste.” En, als het even kan, weer een test in een LMP3!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS