Formule 1

Guanyu Zhou sloot test af met glory-run, maar: "Focus lag op de longruns"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 24 februari 2024 17:07

Sakhir - Stake F1 Team Kick Sauber heeft de laatste dag van de pre-season tests afgesloten met een drukke dag op het Bahrain International Circuit. De 113 ronden van Guanyu Zhou en Valtteri Bottas brachten het team op 380 ronden voor drie testdagen, goed voor 2.056,56 kilometer in totaal. De gegevens die tijdens de drie dagen zijn verzameld, worden nu grondig geanalyseerd door het team als onderdeel van de laatste voorbereidingen voor de seizoensopener van volgende week, de Grand Prix van Bahrein in 2024.

Zhou Guanyu

Op de laatste dag van de actie op het circuit kostten enkele voorzorgscontroles in verband met een vermoedelijk technisch probleem op de C44 het team 's ochtends wat tijd, samen met nog een rode vlag als gevolg van een loszittende putdeksel. Ondanks dat Valtteri's sessie vroegtijdig tot stilstand kwam, kon Zhou dankzij het geweldige werk van het garageteam vroeg in de middag zijn activiteiten hervatten en het dagprogramma van het team afwerken.

Al met al waren het drie productieve testdagen voor het team, waarop belangrijke informatie is verzameld die cruciaal is om de C44 beter te begrijpen in de aanloop naar de start van het seizoen. Na maanden van hard werken aan de ontwikkeling van de uitdager van het team voor 2024, bood het thuisteam in Hinwil ook belangrijke ondersteuning aan het team op het circuit, zodat ze het driedaagse programma met succes konden afronden.

Circuit: Bahrain International Circuit / 5,412 km
Coureur: Valtteri Bottas (ochtend); Guanyu Zhou (middag)
Chassis / motor: Stake F1 Team Kick Sauber C44-02 / Ferrari
Ronden: 28 ronden, 151,536 km (BOT); 85 ronden, 460,020 km (ZHO)
Snelste ronde: 1:33.528 - P18 (BOT); 1:30.647 - P3 (ZHO)

Guanyu Zhou (#24): "We hadden weer een goede dag waarop we ons veel concentreerden op onze lange runs en erin slaagden om een tweede volledige raceafstand af te leggen. We hebben ons programma afgewerkt en geëxperimenteerd met verschillende set-ups en configuraties om onze conclusies te trekken. Het is een uitdaging om het volledige potentieel te evalueren, vooral met een compleet nieuwe auto, en we zullen de komende dagen blijven werken en vooruitgang boeken om klaar te zijn voor het komende weekend. Maar de echte prestaties en hoe we ervoor staan vergeleken met de andere teams zullen we pas zien tijdens de eerste kwalificatie en race. We voelen ons goed en zullen de resterende dagen gebruiken om te leren en marges voor verbetering te vinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS