Formule 1

De meest opvallende Formule 1-auto voor seizoen F1 2024: "De echte prestatieverbetering zal volgende week..."

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 februari 2024 22:30

Sakhir - Stake F1 Team Kick Sauber had een succesvolle eerste officiële dag op het circuit toen het testen voor het Formule 1-seizoen 2024 serieus van start ging in Sakhir, Bahrein. Het was een drukke dag voor het team, dat de nieuwe C44 van 's ochtends tot 's avonds op de proef stelde: Valtteri Bottas ('s ochtends) en Zhou Guanyu ('s middags) hadden een probleemloze dag met in totaal meer dan 130 ronden zonder problemen, een veelbelovende start van het seizoen.

Stake F1 Team Kick Sauber


Circuit: Bahrain International Circuit / 5,412 km
Coureur: Valtteri Bottas (ochtend); Zhou Guanyu (middag);
Chassis / motor: Stake F1 Team Kick Sauber C44-02 / Ferrari
Ronden: 63 ronden, 340,956 km (BOT); 69 ronden, 373,428 km (ZHO)
Snelste ronde: 1:34.431 - P14 (BOT); 1:33.871 - P10 (ZHO)

Stake F1 Team Kick Sauber


Valtteri Bottas "We hebben een productieve eerste testochtend gehad en ik ben blij dat ik weer op de baan ben. Het lijkt erop dat we wat verbeteringen hebben aangebracht ten opzichte van vorig jaar en we hebben een goed gevoel kunnen krijgen voor onze auto. De correlatie tussen onze simulatorgegevens en wat we op het circuit ervaren is zeker geruststellend, vooral op de eerste testdag. We begonnen met een solide basisafstelling voor de auto en konden goede kilometers maken. Nu verschuift onze aandacht naar de finetuning en het begrijpen van de ruwe rondetijden in de komende dagen. Onze vooruitgang ziet er veelbelovend uit, maar de echte prestatieverbetering zal volgende week duidelijk worden."

Stake F1 Team Kick Sauber


Zhou Guanyu "Vandaag was een veelbelovende dag voor ons; we konden ons programma voor die dag afwerken, waarbij we ons concentreerden op de lange runs en het wisselen tussen verschillende set-ups. Onze auto lijkt de goede kant op te gaan en hoewel er zeker nog ruimte is voor verbetering, is het gevoel best goed. Ik denk dat we door de agressieve aanpak van de winter een stap voorwaarts hebben kunnen maken ten opzichte van de auto van vorig jaar en je kunt het verschil zien op de baan en dat is geweldig. Nu is het zaak om de komende twee dagen alles op alles te zetten om voorbereid te zijn op volgende week. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over onze concurrenten, want iedereen doorloopt natuurlijk zijn eigen programma's tijdens het testen. Wij richten ons op onszelf en willen zoveel mogelijk kilometers maken en zoveel mogelijk tijd op het circuit doorbrengen."

Morgen gaat het team weer de baan op, met Zhou 's ochtends in de C44 en Valtteri 's middags.

Stake F1 Team Kick Sauber


Stake F1 Team Kick Sauber


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS