DTM

Grote namen in DTM 2023 voor nieuw Lamborghini-team SSR Performance en de Mercedes-AMG-teams

Uitgegeven door Peter Vader • 1 maart 2023 16:51

Nu het 35e DTM-seizoen met rasse schreden nadert, kunnen fans zich nu al verheugen op een veld van topklasse, bestaande uit 13 teams met zes verschillende premiumfabrikanten. SSR Performance maakt als één van de eerste teams haar line-up bekend. Het team uit München gaat met drie gloednieuwe Lamborghini’s Huracán GT3 Evo2 en twee fabrieksrijders op jacht naar succes. De Mercedes-AMG-klantenteams – Mercedes-AMG Team HRT, Mercedes-AMG Team Landgraf en Mercedes-AMG Team Winward – hebben ook hun rijdersselectie bekendgemaakt. Alle drie de teams zullen in het seizoen 2023, dat in het weekend van 26 tot en met 28 mei van start gaat in Motorsport Arena Oschersleben, elk met twee Mercedes-AMG GT3 Evo rijden.

SSR Performance drie Lamborghini’s Huracán GT3 Evo2
SSR Performance maakt als één van de eerste teams haar line-up bekend, zij gaan met drie gloednieuwe Lamborghini’s Huracán GT3 Evo2 en twee fabrieksrijders op jacht naar DTM-succes.

SSR Performance met Lamborghini
SSR Performance stapt voor zijn tweede seizoen in de DTM over van Porsche naar Lamborghini. De ADAC GT Masters-kampioenen van 2020 hebben zich verzekerd van de diensten van Lamborghini-fabrieksrijders Mirko Bortolotti (33/I) en Franck Perera (38/F). Ook de 28-jarige Italiaan Alessio Deledda is toegevoegd aan het team. “We gaan onze volgende uitdaging aan. Ik hou van een uitdaging en ben des te blijer met de nieuwe samenwerking met Lamborghini. Onze line-up met Mirko Bortolotti, Franck Perera en Alessio Deledda is uitstekend. Er moet de komende weken en maanden hard gewerkt worden. We willen vanaf de eerste race succes boeken en waardevolle punten scoren voor het kampioenschap”, zegt Schlund.

Mirko_Bortolotti_33_starts_for_SSR_Performance
De Italiaan Mirko Bortolotti (33) start voor SSR Performance (Foto: SSR Performance)

Mercedes sextet
Aan het hoofd van het Mercedes-AMG-sextet in de DTM staat Lucas Auer (28/A), die vorig jaar tweede werd, naast David Schumacher (21/D) voor Mercedes-AMG Team Winward. David Schumacher, zoon van voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher, gaat zijn tweede DTM-seizoen rijden. Mercedes-AMG Team HRT vertrouwt op de 27-jarige DTM-racewinnaar Luca Stolz uit Duitsland. De tweede stoel wordt bezet door Arjun Maini: de 25-jarige werd de eerste Indiër die in 2021 op het DTM-podium eindigde, toen hij als tweede eindigde op de Norisring. Mercedes-AMG Team Landgraf, dat vorig jaar de ADAC GT Masters won met Raffaele Marciello (28/CH), is nieuw in het kampioenschap. De ervaren 37-jarige Maro Engel (D) en Mercedes-AMG Junior en DTM-rookie Jusuf Owega (20/Keulen) zullen in het debuutseizoen van het team aan het stuur zitten van de twee Mercedes-AMG GT3 Evo's.

David-Schumacher
David Schumacher (21/D) betwist zijn tweede DTM-seizoen (Foto: ADAC)

Iconisch format met ADAC
“De DTM is niet alleen een grote naam in de Duitse autosport, maar ook één van de meest competitieve en bekende raceseries ter wereld. Het is ook nauw verbonden met de autosportgeschiedenis van AMG en we hebben enkele van onze grootste successen als fabrikant in de DTM behaald. Het spreekt dan ook bijna voor zich dat we dit seizoen weer in de rij zullen staan met onze klantenteams. We zijn verheugd dat dit iconische format nu kan worden voortgezet onder leiding van de ADAC, en we zijn benieuwd hoe de serie zich dit jaar ontwikkelt”, zegt Christoph Sagemüller, hoofd van Mercedes-AMG Motorsport.

Lucas_Auer_Mercedes-AMG_Team_Winward
De DTM-runner-up van vorig jaar, Lucas Auer (28/A), gaat op jacht naar succes met Mercedes-AMG Team Winward (Foto: ADAC)

DTM als vanouds!
Naast de eerste twee races van het seizoen in Oschersleben, zal tv-partner ProSieben ook de resterende 14 races - in Duitsland, Nederland en Oostenrijk - live en volledig uitzenden op gratis tv. De strijd om de startposities in de kwalificatie is ook live te volgen op ran.de. Vanaf dit jaar zal de DTM voor het eerst gebruik maken van een duurzame Shell-brandstof, gemaakt van 50 procent hernieuwbare componenten. Onder de nieuwe vlag van de ADAC beloofd het weer een mooi DTM-seizoen te worden, met vele aansprekende rijders en teams. 2023 wordt DTM als vanouds!

Maro_Engel_Mercedes-AMG_Team_Landgraf
Maro Engel (37/D) neemt plaats in een van de twee cockpits voor Mercedes-AMG Team Landgraf (Foto: ADAC)

DTM 2023 6 brands 13 teams


DTM 2023 logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS