Formule 1

George Russell geeft de moed nog niet op: “We richten ons op Red Bull en willen een race winnen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 augustus 2023 11:49

George Russell heeft net als alle andere coureurs de eerste seizoenshelft achter de rug. De Mercedes-coureur wist dit jaar nog geen overwinning te scoren, alle races werden tot nu toe door Red Bull gewonnen. Toch hoopt de coureur uit King’s-Lynn dat hij in de tweede helft van het seizoen ergens nog een overwinning kan meepakken.

George Russell

Russell is dit jaar bezig aan een matig seizoen. De Brit scoorde dit seizoen pas één podiumplek en staat daarmee in de schaduw van Lewis Hamilton. Hij scoorde dit seizoen twee tweede plaatsen en mocht twee keer als derde naar het podium. Toch geeft Russell de hoop echt nog niet op: "Het was tot nu toe een seizoen met twee gezichten", begint Russell tijdens een FIA-persconferentie op het circuit van Spa-Francorchamps. "In de eerste zes races was ik blij met mijn eigen optredens, daar was ik sterk. Daarna hebben we zeker een aantal kansen laten liggen." Russell had namelijk pech in Melbourne, maakte een fout in Monaco en een nadelig getimede Safety Car gooide in Silverstone roet in het eten. "En onlangs draaide mijn seizoen om en begonnen we te worstelen met de auto. We kozen voor een bepaalde set-up, maar dat bleek de verkeerde keuze te zijn", gaat Russell verder.

Russell heeft vertrouwen in de tweede helft van het seizoen en denkt dat zijn team de auto goed genoeg krijgt om te strijden voor een overwinning: "Dat geeft me wel het vertrouwen dat we het in de tweede seizoenshelft weer om kunnen draaien. Zoals ik al eerder zei, we richten ons nog steeds op Red Bull en we willen nog steeds een race winnen dit jaar. We werken er keihard aan om dat nog te bereiken."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS