Formule 1 • MOTO GP

Gele vlag in laatste bocht hindert Collin Veijer op weg naar pole-positie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2024 16:00

Collin Veijer werd in de kwalificatie in Le Mans gehinderd door een gele vlag in de laatste bocht. Hij was net bezig aan een supersnel rondje. Helaas leverde het Veijer nu een plek op de tweede startrij op. Elk jaar biedt de Grand Prix van Frankrijk spannende races en de trainingen en kwalificaties van de vijfde ronde van het seizoen deden daar niet voor onder. LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-coureur Collin Veijer verzekerde zich uiteindelijk van de vijfde plaats op de tweede startrij, dit na een strijd voor de pole.

#moto3 Collin Veijer


Als je kijkt naar het werk van Collin Veijer tijdens een raceweekend, dan zie je hoe de Nederlander zich gedurende elke sessie verbetert om tijdens de kwalificatie voluit te kunnen aanvallen. Dat was ook zaterdag het geval op het 4,19 kilometer lange Bugatti Circuit in Le Mans, waar de 19-jarige de tweede tijd reed voorafgaand aan de 15 minuten durende Q2-kwalificatie. De Intact GP-coureur voerde zelfs enige tijd het veld aan, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met P5, op 0,679s van de pole, dit nadat gele vlaggen zijn laatste timeattack teniet hadden gedaan. Maar zelfs vanaf de tweede startrij staan alle opties open voor de Grand Prix winnaar van Jerez om zondag opnieuw voor de topposities te strijden tijdens de Franse Grand Prix.

Collin Veijer, P5 – 1’40.793 (+0.679): “Mijn laatste ronde in Q2 was goed, ik voelde me echt goed. Onze eerste exit was ook goed, vooral omdat ik alleen reed. Wat onze snelheid betreft, kunnen we tevreden en vol vertrouwen zijn. Maar in de laatste ronde probeerde ik het maximale te halen uit een nieuwe band, zeg maar net die laatste tiende. Tijdens deze timeattack heb ik tot aan de laatste bocht alles gegeven, maar daar werd de gele vlag gezwaaid. Ik ben daar nog steeds een beetje boos over, want al mijn moeite was hiermee voor niets. De gele vlag zien in de laatste bocht is het ergste wat je kan overkomen, helemaal als je tot het uiterste bent gegaan. Maar het is wat het is, al met al ben ik blij omdat het een goede kwalificatie was en we een goede uitgangspositie hebben voor de race van morgen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS