Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Gabriele Mini racet naar pole position in eerste F3-weekend +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 maart 2023 13:41

Formule 3-nieuwkomer Gabriele Mini heeft tijdens de kwalificatie in Bahrein de snelste tijd gereden. Italiaan hield Trident-coureur Gabriel Bortoleto en Gregoire Saucy achter zich.

Formule 3

FRECA-graduate Gabriel Botroleto was tijdens de vrije training de snelste man in zijn Trident. Als één van de vele rookies in de Formule 3 ging de Braziliaan met een kickstart het seizoen in.

Gabriele Mini reed als eerste een snelle ronde, maar zoals we inmiddels van de Formule 3 gewend zijn, werden de tijden tientallen malen verbeterd. Met nog twaalf minuten op de klok reed Van Amersfoort Racing-coureur Caio Collet de snelste tijd.

Verschillende coureurs hadden moeite om binnen de lijntjes te kleuren. De tijd van onder andere Nikola Tsolov werd teruggetrokken.
Met een kleine zeven minuten op de klok reden Hitech-coureur Mini en Sebastian Montoya naar de eerste twee posities. Collet werd doorverwezen naar P3, maar hield de derde Hitech van Luke Browning voor zich. Gabriele Mini liet het er niet bij zitten en verbeterde opnieuw zijn tijd.

Mini veroverde de pole position voor de hoofdrace op zondag. Bortoleto, Saucy, Oliver Goethe en Hugh Barter maakten de top vijf compleet. Kaylen Frederick, Leonardo Fornaroli, Dino Beganvic, Paul Aron en Zak O'Sulliban completeren de top tien.

VAR-coureurs Caio Collet, Rafael Villagomez en Tommy Smith redelijk respectievelijk naar de elfde, negentiende en 27e positie. MP Motorsport-coureurs Franco Colapinto, Jonny Edgar en Mari Boya reden naar P13, P16 en P19.


Formula 3 results qualifying

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS