Autosport NL • Dutch GT4

GT4 European Series wordt onderdeel van SRO Motorsports Group

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 november 2015 14:03

Na de organisatie van de GT4 European Series afgelopen twee jaar te hebben toevertrouwd aan GT-future, kondigt SRO Motorsports Group met groot genoegen aan dat het de promotie van het kampioenschap weer op zich zal nemen. Als volwaardige dochter van de SRO Motorsports Group is de GT4 European Series in staat om verder te groeien en is het verzekerd van een spectaculaire kalender met wedstrijden op vooraanstaande Europese circuits. Max Braams zal aanblijven als series manager.

De kalender van de GT4 European Series blijft grotendeels onveranderd, met als hoogtepunt de Pau Grand Prix, die op 15 mei wordt georganiseerd. Nieuwkomers volgend jaar zijn Monza (Italië) en Silverstone (Verenigd Koninkrijk).

Het format van PRO / AM, AM en AM / AM coureurs blijft hetzelfde in 2016. Anders dan in voorgaande jaren staan er twee langeafstandsraces met het British GT Championship op het programma. De overige evenementen kennen de gebruikelijke 255 minuten ‘track time’ per weekend en bevat twee vrije trainingen, kwalificatie en twee races over vijftig minuten. Het kampioenschap richt zich op internationale televisie en een uitgebreid (online) communicatieprogramma dat gelijkwaardig is aan voorgaande seizoenen.

Stéphane Ratel (oprichter en CEO van SRO Motorsports Group): “Ik ben blij om GT4 opnieuw te verwelkomen als volwaardig lid van onze familie. We hebben de afgelopen jaren gezien dat racen in de GT4-klasse erg competitief is en steeds populairder wordt. Daarom verwacht ik dat er de komende jaren nieuwe GT4-racewagens worden gebouwd, zowel door grote fabrikanten als tuners. We hebben een uitdagende kalender voor 2016 gepresenteerd die zowel sprint- als langeafstandsraces bevatten en de stratenrace in Pau vormt daarnaast een aangename bonus.”

Max Braams (raceklasse coördinator van GT4 European Series): “Ik ben erg verheugd om aan te kondigen dat ik door zal gaan met mijn werk als raceklasse-coördinator bij SRO Motorsports Group. We konden al sinds de start van de GT4 European Series in 2014 rekenen op de expertise van SRO. Door de samenwerking te versterken zijn we in staat om tijdens vooraanstaande GT-evenementen in actie te komen. Daarnaast zetten we de klasse nog prominenter op de kaart. We kijken erg uit naar volgend jaar.”

Voorlopige kalender 2016, GT4 European Series:
24 april 2016 – Monza (Italië) – Blancpain Endurance Series
15 mei 2016 – Pau (Frankrijk) – Grand Prix de Pau
12 juni 2016 – Silverstone (Groot-Brittannië) – British GT Championship *
10 juli 2016 – Spa-Francorchamps (België) – British GT Championship **
TBA – Nürburging (Duitsland) – TBA
9 oktober 2016 – Circuit Park Zandvoort (Nederland) – Finaleraces

* 3u endurance race
** 2u endurance race

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS