Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Frits van Amersfoort: "Extra motiverend om te weten dat Max Verstappen, Leclerc en Schumacher ook bij ons gereden hebben"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 7 juli 2021 03:01 • Print artikel

Vol motivatie en vertrouwen reist het Van Amersfoort Racing Team richting Zandvoort, wat vanuit Zeewolde waar het team gevestigd is, zo'n 80 kilometer is. De succesvolle equipe van Frits van Amersfoort is klaar voor de krachtmeting van het tweede evenement van het jaar in de ADAC F4.


Van Amersfoort Racing

Frits van Amersfoort is blij met het succes wat het team had tijdens het openingsweekend in Oostenrijk, maar is zich ook bewust dat de race niet afgelopen is totdat de finishvlag gezwaaid is. "We weten dat de verwachtingen hoog zijn, na wat we hebben laten zien tijdens de seizoensopener, maar we weten ook dat de tegenstand groot is en er heel veel kan gebeuren tijdens de races. Onze rijders zijn in elk geval enorm gemotiveerd en we hebben vertrouwen in elk van hen."

Oliver Bearman

Olli Bearman is één van die talentvolle coureurs en hij leidt het rijderskampioenschap, nadat hij in Oostenrijk twee races kon winnen. "Oliver is een intelligente coureur en doet ook veel met de input die wij hem geven. Hij heeft bewezen sterk en competitief te zijn dit jaar. Samen met hem zullen we er alles aan doen om dit momentum vast te houden. Hij heeft het in zich om kampioen te worden, maar is niet de enige gegadigde op de grid", zei Frits van Amersfoort.

“Het circuit heeft een lange geschiedenis. Elke keer dat we daar rijden, hangt er een geweldige sfeer. Ik heb hier zelf in de jaren 70 geracet, en dat is het ook altijd bijzonder om terug te keren naar je roots”, zegt Frits van Amersfoort. "Dat er weer Nederlandse fans en gasten welkom zijn zal een extra motivatie zijn voor onze coureurs".

"Vorig jaar stond het circuit niet op de kalender vanwege het Coronavirus en nu is het circuit aangepast, dus dat zal een extra uitdaging zijn. De standaard uitdagingen op het circuit van Zandvoort zullen er nog gewoon zijn, dit komt omdat het circuit pal naast de Noordzee ligt en er dus vrijwel altijd wind en zand is waarmee je rekening moet houden".

"Onze rijders komen uit vijf verschillende landen, maar de interactie tussen onze coureurs is goed en leuk om te zien. Het is ook geweldig om te zien hoe ze van elkaar leren en hun verschillen omzetten in hun voordelen. Mochten de coureurs nog extra motivatie nodig hebben, dan kunnen ze altijd kijken naar de Formule 1, waar Max Verstappen op schema ligt om Lewis Hamilton te onttronen en het is voor de coureurs extra motiverend om te weten dat Max ook bij ons gereden heeft, net als Mick Schumacher en Charles Leclerc".

"Ik kijk uit naar de wedstrijden in Zandvoort en hoop op een overwinning, want thuisoverwinningen zijn altijd heel speciaal", sloot Van Amersfoort af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS