DTM

Franck Perera behaalt historische Lamborghini-overwinning in de DTM

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 mei 2023 08:15

In een indrukwekkende vertoning heeft Franck Perera van het SSR Performance-team de allereerste overwinning voor Lamborghini behaald in de geschiedenis van de DTM. Tijdens de openingsrace van het 37e DTM-seizoen op het Motorsport Arena Oschersleben liet de voormalige Formule 1-testrijder een foutloze prestatie zien, waarmee hij de poleposition wist om te zetten in een dominante start-finish overwinning. Het was een historisch moment voor zowel Perera als Lamborghini.

DTM

Perera startte de race in zijn Lamborghini Huracán GT3 Evo2 en wist het veld op overtuigende wijze te controleren, zowel voor als na de verplichte pitstop. Na afloop van de race verklaarde de Lamborghini-fabrieksrijder: "Deze overwinning betekent ontzettend veel voor me. Ik heb ups en downs gekend in mijn carrière, maar ik wist dat ik nog steeds veel te bieden had. Het seizoen is nog lang, maar ik ga van dit succes genieten en vanavond een biertje drinken."

Naast Perera leverde ook nieuwkomer Tim Heinemann een opmerkelijke prestatie door de tweede plaats te veroveren in zijn Porsche 911 GT3 R voor het team Toksport WRT. De Britse coureur Jack Aitken maakte zijn DTM-debuut in de Ferrari 296 GT3 en eindigde als derde op het podium, wat een fantastische prestatie was voor hem en zijn team Emil Frey Racing.

Franck Perera

Het publiek werd getrakteerd op een spannende eerste DTM-race in Oschersleben, waarbij vijf verschillende autofabrikanten de top vijf posities innamen. Het was een ware viering van autosport met een mix van ervaren coureurs en nieuwkomers die hun stempel drukten op de wedstrijd.

De race begon met veel opwinding, maar Perera wist zijn leidende positie te behouden, terwijl zijn teamgenoot Mirko Bortolotti één plek opschoof naar de tweede positie. Ricardo Feller van het Abt Sportsline-team maakte indruk door van de vijfde naar de derde plaats op te klimmen in zijn Audi R8 LMS GT3 Evo2. Aitken en Heinemann completeerden de top vijf met sterke optredens in hun respectieve auto's.

DTM Oschersleben

Perera vergrootte gestaag zijn voorsprong en behield een dominante positie, zelfs na de verplichte pitstop. Na 44 intense ronden stak hij als winnaar de finishlijn over, met een voorsprong van ongeveer vier seconden op Heinemann, die profiteerde van een vroege bandenwissel en zich naar de tweede plaats vocht. Aitken, die ook vroeg zijn banden had gewisseld, behaalde een knappe derde plaats.

Naast de spannende strijd aan de top van het klassement, waren er ook opmerkelijke prestaties verder naar achteren in het veld. Kelvin van der Linde wist vanaf de tiende startpositie op te klimmen naar de zesde plaats in zijn Audi R8 LMS GT3 Evo2, terwijl Laurin Heinrich van Team75 Motorsport als zevende eindigde in zijn Porsche.

Het was een veelbelovende start van het DTM-seizoen, met de Motorsport Arena Oschersleben als het decor voor deze spectaculaire race. Met nog vijftien races te gaan belooft het een opwindend seizoen te worden, vol met actie en verrassingen. De fans kunnen nu al uitkijken naar de volgende race, waar de concurrentie ongetwijfeld opnieuw hevig zal zijn.

Met de historische overwinning van Franck Perera in zijn Lamborghini is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van de DTM. Deze race zal herinnerd worden als een mijlpaal voor Lamborghini en een overwinning die Perera altijd zal koesteren.