Formule 1 • MOTO GP

Francesco Bagnaia en het Ducati Lenovo Team winnen de GP van Spanje op Circuito de Jerez - Ángel Nieto

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 april 2024 21:30

Francesco Bagnaia en het Ducati Lenovo Team zegevierden in de zondagrace van de GP van Spanje op "Circuito de Jerez - Ángel Nieto" dankzij een sprankelend optreden van de regerend tweevoudig wereldkampioen die, terwijl hij het ronderecord heroverde met een 1'37.449 met nog drie ronden te gaan, naar het succes van de race stormde en - tegelijkertijd - zijn achterstand op de top van de tussenstand in het kampioenschap aanzienlijk verkleinde. Enea Bastianini maakte een solide comeback en klom op naar de vijfde plaats aan de finish.

Francesco Bagnaia en het Ducati Lenovo Team winnen de GP van Spanje op Circuito de Jerez - Ángel Nieto


Bagnaia had een perfecte start vanaf de zevende startplaats toen hij als vierde de eerste bocht inging en dankzij een spectaculaire dubbele inhaalactie aan de buitenkant in bocht zes, gevolgd door een precieze passeeractie in de laatste bocht, nam hij aan het eind van de openingsronde de leiding. Na een hectisch eerste deel van de wedstrijd zat Bagnaia achter de leider Martín, totdat die laatste uit de race viel met nog vijftien ronden te gaan. Vanaf dat moment moest hij de eerste plaats verdedigen tegen een opkomende Marc Márquez, die het gat naar de leiding overbrugde met nog vijf ronden te gaan. Pecco was de absolute hoofdrolspeler in deze epische strijd om de overwinning, want hij vestigde het nieuwe ronderecord in de op twee na laatste ronde en ging tot het uiterste tot aan de finishvlag.

Enea verloor wat terrein bij de start, maar wist verschillende posities terug te winnen naarmate de race vorderde. Nadat hij in de beginfase was teruggevallen naar de tiende plaats, wist de rijder #23 zich terug te werken naar de zesde plaats en uiteindelijk de vijfde plaats te pakken bij de finishvlag, ondanks een gebrek aan gevoel met de voorkant van zijn Ducati.

Francesco Bagnaia


"Het was gewoon fantastisch. We hadden zo'n overwinning nodig, niet alleen voor mezelf maar ook voor het team en iedereen die met me samenwerkt", jubelde Francesco Bagnaia (#1 Ducati Lenovo Team). "Het was een zeer intense race en het was cruciaal om in de eerste ronde aan de leiding te gaan. De inhaalactie aan de buitenkant was echt heel mooi, ik genoot er enorm van. De race werd beslist in de laatste vijf ronden: toen Marc het gat dichtreed probeerde ik alleen maar te wachten en zijn aanvallen meteen af te slaan en na zijn tweede poging besloot ik zo hard mogelijk te pushen om een veiligheidsmarge te creëren tot aan de finish. Het lukte me om aan het eind de snelste ronde neer te zetten en alles ging perfect. Ik ben echt blij: dit is mijn derde opeenvolgende overwinning in de volledige race hier en dat maakt alles nog specialer."

Ducati Lenovo Team


Na de Grand Prix van Spanje staat Bagnaia op de tweede plaats in het klassement en is nu 17 punten verwijderd van leider Martín, met zijn teamgenoot Bastianini vlak achter hem en vijf punten meer achterstand.
Ducati gaat aan de leiding in het constructeursklassement (133 punten) en het Ducati Lenovo Team staat bovenaan in het teamklassement (145 punten).

De vaandeldragers van het Ducati Lenovo Team komen bij het volgende evenement op de kalender weer in actie dat plaatsvindt in Le Mans (Frankrijk) op 10-12 mei.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS