DTM

Fantastische renaissance van DRM-auto's: Peter Mücke stuurt legendarische Zakspeed Capri naar de overwinning in Imola

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juni 2022 04:02

IMOLA - 50 jaar na de introductie van het Duitse racekampioenschap in 1972 heeft de DRM een succesvolle renaissance gevierd. Bij de première van de DTM Classic DRM Cup in Imola leverden de veel bewonderde autoschatten ondanks de grootste hitte met temperaturen van ruim boven de 30 graden een prachtige show af. De overwinning ging naar de legendarische Ford Zakspeed Capri Turbo, bestuurd door de Berlijnse Peter Mücke. Het podium werd gecompleteerd door de Zwitser Michael Kammermann en de Dresden Ronny Scheer, die beiden in een van de nobele BMW M1 Procar reden.

DRM 2022 Imola startveld

"Het is een voorrecht om met deze auto te mogen rijden. Het is gewoon leuk", aldus de 75-jarige teambaas van BWT Mücke Motorsport uit Berlijn, die zichtbaar genoot van elke ronde. Dat hij de winnaarstrofee uit handen van huidig DTM-kampioen Maximilian Götz mocht ontvangen, raakte Peter Mücke. "Ik had niet verwacht dat ik een winnaarstrofee zou krijgen van mijn voormalige protegé." Ook voor Michael Kammermann stond het rijplezier op de voorgrond: "Rijden op de M1 is een droom. Natuurlijk was het behoorlijk warm in de cockpit, maar tijdens de race had ik het niet eens zo in de gaten", aldus de Zwitser, die over de hele afstand zijn weg had geprobeerd om zijn BMW M1 Procar zoveel mogelijk te beschermen en over de stoepranden te dragen om geen schade te riskeren. Alle coureurs hadden ook plezier op het uitdagende circuit in het traditionele Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Emilia-Romagna. "Het is een prachtig circuit", zegt Ronny Scheer.

DRM Imola 2022 Ford Capri

De Nederlander Donald Molenaar in de zeldzame Alfa Romeo Montreal Group 4 en Jürgen Adi Schumann (GER) in de BMW 635 CSi kwamen ongelukkig in botsing in de openingsronde. Vanaf de eerste startrij had Kammermann aanvankelijk de leiding genomen voor Michael Hess (GER) in de Porsche Carrera RSR, tot Scheer zorgde voor een dubbele voorsprong op de tijdloos mooie M1. Maar van verder naar achteren in het veld stormde Peter Mücke naar voren nadat hij door een vlagovertreding zijn poleposition verloor en vanaf de elfde positie moest starten. Al in ronde vier nam de Berliner de leiding en breidde deze uit. "Toen ik net van de baan was in de Acque Minerali, vertraagde ik een beetje." Uiteindelijk won Mücke echter met een duidelijke marge.

Naast de Zakspeed Capri, waarmee Klaus Ludwig in 1981 de DRM-titel won, en de twee M1's zorgden tal van Porsches, Alfa Romeo en andere BMW-modellen voor een kleurrijk plaatje. Als beste Porsche-coureur eindigde Michael Hess als vierde voor zijn merkgenoot Hans-Ulrich Kainzinger (GER). De tweede race begint zondag om 16:15 uur en wordt live uitgezonden via het streamingplatform DTM Grid (grid.dtm.com).

DRM Imola 2022 BMW M1 BASF

DRM uitslag Imola


DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS