Karting • GK4 Kartseries

Fantastische inhaalrace Delano De Ketele: als een komeet naar de eerste plaats

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2021 14:02

MARIEMBOURG – Delano De Ketele is het nieuwe kartseizoen sterk begonnen. Eigenlijk... op de wijze zoals hij in 2020 presteerde. Toen werd hij kampioen in een door COVID-19 verkort seizoen. Dat wil de Belgische belofte in 2021 opnieuw doen. De resultaten die Delano na afloop van de eerste ronde van de GK4 Kart Series kon overleggen, grensden aan het ongelooflijke. Niet per se omdát hij het dagklassement won, maar vooral door de context waarin hij dat deed. De vijftienjarige piloot uit Wetteren rijdt pas sinds 2019 in een kart en slaagde zondag in de IAME X30 Senioren nationaal-klasse erin van de laatste plaats naar de overwinning te denderen.

Delano De Ketele super sterk naar zege

Sinds hij begonnen is met karten schieten de prestaties van Delano als een komeet omhoog. Vrijwel vanaf het begin is de rijder van het DDK Karting Team vooraan te vinden in wedstrijden. Dat hij zondag op het circuit van Mariembourg de kwalificatie won en twee van de drie races hoefde niet eens te verbazen. Vorig jaar had hij al meerdere malen in het GK4-kampioenschap gewonnen.

Toch was hij met een relatief bescheiden verwachting naar het circuit in Wallonië afgereisd. “We hadden een plek in de top vijf verwacht”, legde Delano uit. “Maar in de training ging het direct goed. De snelheid zat er zeker in. Toen dachten we: misschien lukt het zelfs wel een plaats in de top drie te pakken. Toen we in de kwalificatie pole hadden, dachten we dat dat sowieso moest kunnen.”

Die poleposition betekende dat hij in race één van de eerste plek mocht starten. “Maar na de eerste bocht lag ik tweede. Axel (van den Berg, red.) was zeer rap. Een aantal ronden later ben ik hem voorbijgegaan, dus zijn we als eerste geëindigd in race één.”

In race twee ging het helaas even wat minder. “Ik had pech met de motor”, verduidelijkte hij. “Er was vuil in het membraam gekomen. Dus ik heb die race eigenlijk niet kunnen starten. Ik heb nog één bocht gereden en toen was het gedaan.” Dat betekende een DNF achter zijn naam en dus de laatste startplaats voor de derde en laatste race van het weekeinde.

Delano liet zich niet ontmoedigen. “Ik wilde gewoon naar voren en dacht: ik ga ze gewoon één voor één inhalen.” Zijn superieure snelheid bracht hem steeds verder naar voren. Zo ver zelfs dat hij zich op een gegeven moment voorin meldde en uiteindelijk ging hij er zelfs met de overwinning vandoor. “Ik heb gewoon goed gefocust”, probeerde hij zijn huzarenstukje te verklaren.

Het voelde allemaal enigszins bekend. “Vorig jaar hebben we twee races gereden. In Spa was ik in de warm-ups eerste. In de kwalificatie en alle drie de races was ik ook eerste. En in Genk was ik in de eerste warm-up tweede, en tijdens de tweede ook. In de kwalificatie was ik eerste, In race één werd ik van de baan getikt en werd ik vierde. In race twee ben ik naar de derde plek gereden en in de finale was ik van de derde plek naar de eerste plek toe gereden.”

Kortom: Delano zijn ambitie is races te winnen en de kampioenstitel in de wacht te slepen. En dat voor iemand die pas in 2019 voor het eerst in een kart reed. “Maar we hebben daarna superveel getraind, ook op de simulator thuis. Dat doe ik bijna dagelijks. Dat helpt veel, want daar kun je ook de circuits van de karting op rijden. Ook deze baan. Zo kun je de parcours ook thuis oefenen. Dat gaat goed.” De concurrentie in de GK4 Kart Series weet wie ze nadrukkelijk in de gaten moet houden.

Delano bedankt zijn papa Geert en zijn nonkel Patrick voor de kart die ‘super in orde’ was, alsook zijn sponsors Technogel® Sleeping, Mykart.be en Total Wetteren.

Delano De Ketele super sterk naar zege

Omdat zonder een goede nachtrust dergelijke prestaties niet mogelijk zijn wordt Delano De Ketele in zijn raceactiviteiten ondersteund door Technogel® Sleeping.

Technogel® Sleeping is een uniek merk van matrassen afgewerkt met een laag gel. Die gel zorgt ervoor dat je sneller inslaapt en dat je diepe herstellende slaap tot wel 45% langer wordt, waardoor je ’s ochtends meer uitgerust wakker wordt.

Dat komt omdat de thermische geleiding van Technogel ervoor zorgt dat de warmte van het lichaam wordt afgevoerd, waardoor het lichaam altijd de ideale slaaptemperatuur heeft. Hoe comfortabeler je lichaamstemperatuur, hoe dieper je slaapt.

Daarnaast zorgt de samenstelling van de matras er ook voor dat het hele lichaam ergonomisch ondersteund wordt, wat voor een topsporter natuurlijk extra belangrijk is.

De Technogel matras is exclusief te verkrijgen bij: www.sleepworld.be

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS