Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

FRECA: Mini weet Beganovic achter zich te houden in bloedstollend gevecht, Haverkort scoort podium +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juni 2022 15:03

Het is Gabriele Mini gelukt om Dino Beganovich tijdens de tweede FRECA-wedstrijd van het weekend op het Franse circuit van Paul Ricard achter zich te houden. Hiermee behaalde hij zijn tweede overwinning van het seizoen. Nederlands autosport talent Kas Haverkort wist voor de tweede keer dit seizoen op het podium te eindigen.

FRECA

Door een crash laat in de wedstrijd werd de wedstrijd met nog een aantal minuten hervat. Beganovic hield de polesitter Mini constant in het vizier, maar kon geen aanval plaatsen. De leider in het kampioenschap eindigde op slechts 0,287 seconden achter Mini.

Victor Bernier, Maceo Capietto en Owen Tangavelou waren betrokken bij het ongeluk waardoor de safety car zijn opwachting moest maken.

Mini was snel weg bij de herstart, maar Beganovic wist zich snel te knokken. Beganovic kwam even naast Mini, maar viel terug en werd aangevallen door Kas Haverkort, die de inhaalactie niet kon doorzetten en vervolgens werd uitgedaagd door Bortoleto.

Haverkort kwam als derde over de eindstreep en wist net als in Monaco naar huis te vertrekken met een bokaal. Over twee weken maakt het FRECA zijn opwachting tijdens het GT World Challenge Europe op het circuit van Zandvoort.

Freca Uitslag

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS