DTM

FOTO'S - Tim Heinemann wint ook de tweede DTM Trophy-race; Colin Caresani teruggezet naar P10

Uitgegeven door Peter Vader • 30 augustus 2022 13:40

NüRBURGRING - Tim Heinemann bekroonde afgelopen zondag een voor hem geweldig weekend in de DTM Trophy met zijn tweede één-twee van het seizoen. In de Toyota Supra van de Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing won Heinemann na 20 ronden ook de tweede race in de Eifel, nadat hij een dag eerder al bovenaan het podium had gestaan. De DTM Trophy-kampioen van 2020 had beide races al gewonnen bij de seizoensopener op de Lausitzring.

DTM Trophy Nürburgring Tim Heinemann Nr1

De strijd om de tweede plaats, gevoerd door de twee Porsche-teamgenoten Daniel Gregor (GER) en Ricky Capo (AUS) van het KÜS Team Bernhard, was ronduit spannend. Gregor had sinds de startfase de tweede plaats in handen, maar Capo maakte een indrukwekkende comeback na een moeizame start van de race. Capo zakte van de tweede plaats op de grid naar de vijfde plaats en passeerde Mercedes-AMG-coureur Edouard Cauhaupé (BWT Mücke Motorsport) uit Frankrijk en de Braziliaanse Audi-coureur Thiago Vivacqua (Heide-Motorsport) in de eerste ronden. Capo achtervolgde vervolgens Gregor en verstrikte zijn teamgenoot in spannende duels. Een paar ronden voor het einde was de Australiër er eindelijk voorbij en reed hij naar huis als tweede voor teamgenoot Gregor.

DTM Trophy Nürburgring strijd KUS Porsches

Heinemann startte vanaf poleposition in de achtste ronde van het seizoen van de talentschool op het DTM-platform en controleerde vol vertrouwen het veld vooraan. Aan de finish had de Toyota-coureur een voorsprong van 2,209 seconden op de eerste achtervolger. In het algemeen klassement breidt Heinemann zijn voorsprong aanzienlijk uit, tussen hem en de Nederlander en BMW-rijder Colin Caresani (Project 1) is het nu 151 tegen 112 punten.

DTM Trophy Nürburgring Colin Ceresani BMW Project P10

Achter de Top-3 eindigde de Duitse BMW-coureur Moritz Löhner (FK Performance Motorsport) op de vierde plaats, gevolgd door Vivacqua, Cauhaupé en Aston Martin-coureur Jacob Riegel (GER, Speed Monkeys). Colin Caresani kwam als achtste over de finish, maar viel terug naar de tiende plaats door een tijdstraf voor het veroorzaken van een ongeluk met Riegels teamgenoot Nick Hancke.

Het seizoen 2022 van de DTM Trophy, dat wordt gehouden met bijna-productie GT-sportwagens, gaat over slechts twee weken verder. Op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps in België staan de races negen en tien van het seizoen op het programma.

DTM Trophy Nürburgring winnaar zwart wit geblokte vlag

DTM Trophy Nürburgring competitief stratveld

DTM Trophy Nürburgring uitslag race 2 zondag

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS