DTM

FOTO'S - Spa-Francorchamps: langverwachte eerste DTM-zege voor de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2022 17:30

Spa-Francorchamps - Het is de eerste overwinning voor de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy in de DTM. De 28-jarige Ferrari-coureur van het Red Bull AlphaTauri AF Corse-team zegevierde in de DTM-race van zondag op het Grand Prix-circuit van Spa-Francorchamps na een race met uiterst spannende duels. Cassidy startte vanaf de derde plaats en was de gelukkige racewinnaar voor Sheldon van der Linde in de Schubert BMW en Thomas Preining in de KÜS Team Bernhard Porsche. De Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde ging goed van start, haalde polesitter René Rast (ABT Sportsline Audi) direct in en leidde het veld voordat hij aan het einde van de negende ronde voor de verplichte pitstop naar binnenkwam, waarna er linksvoor een probleem was en hem dat met ruim elf seconden de leidende positie kostte. Nick Cassidy moest tot de laatste ronde meerdere keren de leiding verdedigen.

DTM @ Spa N._Cassidy_NZL_AlphaTauri_AF_Corse_Ferrari
Nick Cassidy

Nick Cassidy: "Het voelt echt fantastisch en om te winnen in dit kampioenschap is iets wat ik al heel lang wilde doen. Het gevecht met René was heel erg zwaar, net als het gevecht met Sheldon op de koude banden. En ja, ik heb alles gegeven, ik had niets te verliezen, maar ik wilde echt winnen en ik heb niets weggelaten."

DTM @ Spa R._Rast_DUI_ABT_Audi
René Rast in de ABT-Audi

Polesitter René Rast was de snelste in de ochtendkwalificatie met een tijd van 2m 2m 23.424s en stelde daarmee drie punten veilig. Nadat hij bij de start werd ingehaald door Sheldon van der Linde, raakte de 35-jarige Nick Cassidy verzeild in een direct duel. Met Rast vocht hij een spannend duel uit over meerdere rondes. De touché zou hem een tijdstraf van vijf seconden hebben gekost, maar Rast moest kort voor het einde zijn auto aan de kant parkeren met een lekke band, wat een Full Course Yellow veroorzaakte. De herstart slechts één ronde voor het einde, maakte het weer spannend. In de spectaculaire formatiestart wist Cassidy voor Van der Linde te blijven. Net als de vorige dag stond Porsche-fabrieksrijder Thomas Preining (KÜS Team Bernhard) als derde op het podium. De Zwitser Rolf Ineichen reed zondag de snelste raceronde in de Lamborghini van GRT Team Grasser Racing en verdiende daarmee zijn eerste punt in het algemeen klassement.

DTM @ Spa Nick_Cassidy_NZL_wint_in_de_AlphaTauri_Ferrari_voor_Sheldon_van_der_Linde
Nick Cassidy wint in de AlphaTauri-Ferrari voor de BMW M4 van Sheldon van der Linde

Sheldon van der Linde is ook de overall leider met 130 punten, na race elf en twaalf. Zijn voorsprong op de als tweede geplaatste Lucas Auer (98 punten, Mercedes-AMG Team WINWARD) bedraagt nu 32 punten. Achter hen bevinden zich René Rast (96) en de Italiaan Mirko Bortolotti (94, GRT Lamborghini) als de bedreigende achtervolgers. De jarige Lucas Auer startte vanaf de tiende plaats, knokte zich naar voren en had ondertussen een zeer goede kans op een podiumplaats, die hij op de vierde plaats nipt miste. De Oostenrijker wil over twee weken op de Red Bull Ring (23 t/m 25 september) nog meer punten scoren bij zijn thuisrace. In Spielberg gaat de strijd om de titel van DTM-kampioen 2022 tijdens de voorlaatste ronde van het seizoen.

DTM @ Spa Herstart_van_de_laatste_ronde_N._Cassidy_in_de_Nr37_Ferrari_Sheldon_van_der_Linde_in_de_Nr31_BMW

DTM @ Spa Uitslag_Race_2_zondag

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS