Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

FOTO'S - Roger Grouwels pakt met Team RaceArt een zwaar bevochten podium in Hockenheim

Uitgegeven door Peter Vader • 17 mei 2022 14:01

MAASTRICHT - Team RaceArt heeft op de Duitse Hockenheimring voor het tweede weekend op rij een podium in de wacht gesleept in de Supercar Challenge. Nadat Roger Grouwels op zaterdag naast een verdiende tweede plaats greep kon het een dag later worden goedgemaakt door als derde over de meet te komen. Op het uitdagende circuit van Hockenheim, zo’n 100 kilometer ten zuiden van Frankfurt, trapte het team het weekend op de vrijdag sterk af met een tweede en een eerste plaats in de twee vrije trainingen. Grouwels had nog nooit eerder op het voormalige Formule 1-circuit geraced, maar wist mede dankzij een eerdere testdag goed in het ritme te komen.

RaceArt_SC_Hockenheim_1

Dit bleek zich te herhalen in de kwalificatie, die vrijdag tijdens het vallen van de avond plaatsvond. Kampioenschapsleider Bart Arendsen pakte overtuigend de pole, maar Grouwels leek lange tijd aanspraak te mogen maken op een plek op de voorste startrij. Uiteindelijk wist de Bentley Continental GT3 van Bob Herber op de valreep nog een verbetering te noteren, waardoor de Nissan naar de derde plek werd verwezen.

RaceArt_SC_Hockenheim_2

De eerste race van het weekend begon sterk. De Nissan pakte bij de start kort de leiding, maar Arendsen stelde snel orde op zaken en nam de leiding weer in handen. Daarna volgde een intens gevecht met Herber voor plek twee, waarbij Grouwels de imposante Bentley rondenlang achter zich wist te houden totdat de verplichte pitstops begonnen. De Bentley dook als eerste naar binnen met de Nissan een ronde later, maar Herber wist de positie toch te pakken. Tot overmaat van ramp bracht Mark Wieringa zijn Zilhouette tijdens de pit window tot stilstand bij het uitkomen van de eerste bocht, waardoor de safety car de baan opkwam. Max Tubben en Daan Meijer, die nog niet waren gestopt, maakten hier optimaal gebruik van en konden naar de leiding van de wedstrijd springen door hun verplichte stops onder de safety car te maken. Grouwels viel als gevolg hiervan terug van de tweede naar de vijfde plaats en kon de Bentley van Herber ondanks een forse inspanning niet meer passeren.

RaceArt_SC_Hockenheim_3


Tijdens de tweede race op zondag startte Grouwels opnieuw vanaf de derde plek, maar werd na een handvol ronden gepasseerd door de BMW M6 GT3 van Meijer. Na een tweetal full course yellows kwamen beide rijders binnen voor hun pitstops, waarbij de Nissan door een gebrek aan succes-seconden eerder de baan weer kon betreden en dus de derde plek weer overnam. De rappe M6 naderde in de tweede helft van de wedstrijd echter weer met rasse schreden, waardoor het gevecht voor de laatste podiumplaats weer in volle kracht losbarstte.

RaceArt_SC_Hockenheim_4

Het ferme maar eerlijke duel tussen Grouwels en Meijer eindigde uiteindelijk in tranen toen de BMW de Nissan in de Sachskurve in de rondte tikte. Gelukkig trad de wedstrijdleiding kordaat op en moest Meijer in de laatste ronde nog een drive through penalty uitdienen, waardoor Team RaceArt het weekend op Hockenheim met een felbevochten podiumplaats kon afsluiten.

De Supercar Challenge doet na Duitsland nu België aan. De Zolder Superprix staat op de agenda voor 10-12 juni op het gelijknamige Belgische circuit, op slechts een half uur rijden van de thuisbasis in Maastricht.

Kalender Supercar Challenge 2022:
8-10 april, Supercar Madness, Circuit Zandvoort
13-15 mei, Creventic 12H, Circuit Hockenheim
10-12 juni, Zolder Superprix, Circuit Zolder
15-17 juli, Spa Euroraces, Circtui Spa-Francorchamps
5-7 augustus, Jack's Racing Days, Circuit Assen
30-sept-2 oktober, Najaars-races, Circuit Zandvoort
14-16 oktober, Spa Racing Festival, Circuit Spa- Francorchamps
28-30 oktober, Supercar Madness, Circuit Assen

RaceArt_SC_Hockenheim_6

RaceArt_SC_Hockenheim_7

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS