DTM

FOTO'S - Marc Hessel wint DTM Classic Cup; Ko Koppejan op podium met P3, Marc Verhaegh P8 en Reinier van Abbe P9!

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2022 09:48 • Print artikel

Spa-Francorchamps - Regenachtig asfalt, intense spuitfonteinen en dit alles op één van de meest veeleisende circuits ooit, het Circuit de Spa-Francorchamps, een echte uitdaging voor mens en materiaal in de DTM Classic Cup. In een spannende finale zegevierde Marc Hessel uiteindelijk. De voormalige BMW Junior en derde in het DTM-kampioenschap in 1987 roeide letterlijk met de BMW 320is naar de overwinning in de zevende race van het seizoen van de DTM Classic Cup, de raceserie voor toerwagens uit de jaren 1984 tot 2007 op het topklasse DTM-platform. De merkenmix op het podium deed denken aan de jaren tachtig van de traditionele DTM-serie: naast Hessel met BMW haalde Ronny Scheer in de Ford Sierra Cosworth RS500 de tweede plaats en Ko Koppejan bracht zijn Mercedes-Benz 190E 2.5 Evo naar de finish op de derde plaats. Onder moeilijke weersomstandigheden toonden de Classic-rijders een uitstekende voertuigcontrole. Met veel ‘Fingerspitzengefühl’ en soms met hectische stuurbewegingen toonden alle coureurs, of ze nu ex-professional of amateur waren, een opmerkelijke hoeveelheid van hun vaardigheden.

DTM Classic Cup Spa 2022 Marc Hessel
Marc Hessel wint verregende race op Spa-Francorchamps van de DTM Classic Cup

Pas na twee ronden achter de safety car werd de race losgelaten. Marc Hessel nam meteen de leiding en degradeerde Yannik Trautwein, die volgens de STW-reglementen vol vertrouwen had gevochten voor poleposition in een BMW 320is, naar de tweede plaats, achtervolgd door Moritz Horn in de Alpina BMW M3. Het duel tussen Hessel en Trautwein was van korte duur, waarna de voormalig DTM-coureur kon zegevieren. Achter hem schoof Ronny Scheer op naar de tweede plaats. De zaterdagwinnaar van de seizoensopener op de Lausitzring, probeerde keer op keer de enorme prestatie van zijn "Cossie" uit te spelen om Hessel onder druk te zetten. Dankzij zijn imponerende rechte lijn-snelheid wist hij Hessel meerdere keren te passeren op de bergopwaartse passage. Zo was het ook in de laatste ronde, toen Scheer de laatste aanval inzette. Hij passeerde opnieuw, maar Hessel gaf alles om uiteindelijk in Blanchimont de rollen weer om te draaien en de overwinning naar zich toe trekken op de finishstreep.

DTM Classic Cup Spa 2022
S. Küppers (Teambaas 2.0 Automotive), R. Scheer, M. Hessel, K. Koppejan (l-r)

Vooral Leopold Prince van Beieren was als co-commentator op de tv-microfoon blij met de overwinning van de nipt gereedgekomen BMW 320i, hij juichte tot aan de finish en bracht hulde aan de prestaties van de coureurs onder deze moeilijke omstandigheden. In de tweede race op zondagmiddag (start om 16:05 CEST, live via tv.dtm.com) neemt DTM-legende "Poldi" het stuur van de BMW over van het 2.0 Automotive-team en moet hij zijn teamgenoot evenaren.

DTM Classic Cup Spa 2022
Ko Koppejan onderweg naar P3 op een verregend Spa

Mercedes-Benz coureur Koppejan (NLD) reed ook een pittige race en zwom van achteren naar voren naar de derde plaats, voor Horn en Trautwein. Tweevoudig DTM-runner-up Olaf Manthey eindigde als zesde in de BMW 635 CSi en verdedigde daarmee zijn toppositie in de DTM Classic Cup-puntentabel. De zescilinder BMW uit 1984 wordt zondag bestuurd door Manthey's teamgenoot Jürgen Adi Schumann. Een BMW kwartet met Rene Ruch (SUI), Mark Verhaegh (NLD), Reinier van Abbe (NLD) en Albrecht Kamenzin (GER) maakte de top tien compleet.

DTM Classic Cup Spa 2022 Ko_Koppejan_met_Mercedes
Ko Koppejan

DTM Classic Cup Spa 2022 Nr78_Marc_Verhaegh_BMW_E30
Marc Verhaegh

DTM Classic Cup Spa 2022 Marc_Verhaegh_met_helm
Marc Verhaegh zijn echtgenote rijdt mee tijdens de race

DTM Classic Cup Spa 2022 Reinier_van_Abbe_BMW_E30
Reinier van Abbe

DTM Classic Cup Spa 2022 R_Scheer_Ford_Sierra_Cosworth_500
Ronny Scheer in actie met zijn Ford Sierra RS500 Cosworth

DTM Classic Cup Spa 2022 Uitslag_DTM_Classic_Cup_race_1_zaterdag

DTM Classic Cup Spa 2022

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS