DTM

FOTO'S - Dennis Olsen begint de tweede helft van het DTM-seizoen met een snelle tijd + TIJDENLIJST

Uitgegeven door Peter Vader • 27 augustus 2022 04:01

NüRBURGRING - Porsche-coureur Dennis Olsen zette aan het begin van de tweede helft van het DTM-seizoen de snelste tijd van de dag neer op de Nürburgring. In de 911 van het Münchense team SSR Performance legde de Noor het sprintparcours van 3.629 kilometer af in 1.26,326 minuten. Luca Stolz (GER) realiseerde de op één na snelste tijd (1m 26.353) tijdens de thuisrace van Mercedes-AMG Team HRT op het circuit naast het bedrijventerrein Nürburgring in Meuspath, terwijl kampioenschapsleider Mirko Bortolotti (ITA) de derde snelste reed in de GRT Lamborghini (1m 26.414) in de toevoeging van de twee DTM-trainingen op vrijdag. Op de "DTM Nürburgring powered by Mercedes-AMG" worden races negen en tien van het seizoen gehouden op zaterdag 27 en zondag 28 augustus (start om 13:30 CEST, ProSieben zal live uitzenden vanaf 13:00 uur).

DTM Nürburgring powered by Mercedes-AMG Dennis Olsen Porsche

Onlangs zorgde de Oostenrijker Thomas Preining in de Porsche 911 van KÜS Team Bernhard voor de eerste Porsche-overwinning in de DTM op de Norisring. "De Nürburgring moet ook bij onze Porsche passen", zei Preining woensdag in de DTM-persconferentie. Dat werd vrijdag bevestigd in de trainingen. In de eerste ronde hield Olsen de leiding lang vast, totdat Bortolotti in de slotfase de beste tijd neerzette. Olsens Belgische teamgenote Laurens Vanthoor was de beste Porsche-coureur met de tweede plaats, Olsen en Preining eindigden de training op de vijfde en zevende plaats. In de tweede oefensessie zette Olsen de snelste tijd van de dag neer, terwijl Preining en Vanthoor het potentieel van Porsche op het traditionele circuit in de Eifel onderstreepten met posities drie en vijf. "Het was een goede dag. De auto was goed, we verbeterden ten opzichte van de test van afgelopen zondag. Nu proberen we de volgende stap te zetten richting de kwalificatie op zaterdag. Hopelijk zitten we morgen in dezelfde positie! Het vinden van een goede set-up voor deze track is lastig. Er zijn hele langzame haarspeldbochten en wat snellere bochten, maar ook een chicane die erg krap is en de stoepranden hoog zijn. In de kwalificatie draait het erom een ronde bij elkaar te krijgen en geen fouten te maken", vat Dennis Olsen samen.

DTM Nürburgring powered by Mercedes-AMG Sheldon van der Linde BMW M4

DTM Trophy: Beste tijden voor Daniel Gregor en Jacob Riegel
In de DTM Trophy, de talentenfabriek op het DTM-platform, zetten twee jonge Duitse talenten de beste tijden neer in de twee vrije trainingen. Al in de ochtend behaalde Daniel Gregor in de Porsche 718 Cayman van KÜS Team Bernhard de beste tijd van de dag met 1:35.192 minuten. Daarna volgden de Fransman Edouard Cauhaupé (Mücke Mercedes-AMG) en de Duitser Tim Heinemann (Ring-Racing Toyota). Met Nick Hancke (Speed Monkeys Aston Martin) en Thiago Vivacqua (Heide Audi) op de vierde en vijfde plaats stonden vijf verschillende merken in de top vijf. In de middag was er een vergelijkbaar beeld in de tweede oefensessie met alle zes merken op de eerste zeven posities. Jacob Riegel was de snelste in de Aston Martin van het Speed Monkeys team met een tijd van 1:35.414 minuten voor Moritz Löhner (FK Performance BMW), Hancke, Cauhaupé, Heinemann, Vivacqua en Gregor.

Met de DTM als topact, de DTM Trophy, de DTM Classic DRM Cup en vier andere raceseries en in totaal 15 races presenteert het DTM-weekend autosportactie in een klasse apart.

DTM Nürburgring powered by Mercedes-AMG Mirko Bortolotti Lamborghini

DTM Nürburgring powered by Mercedes-AMG uitslag tweede vrije training vrijdag


DTM Nürburgring powered by Mercedes-AMG David Schumacher Mercedes-AMG

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS