DTM

FOTO'S - DTM Classic: verlangen naar meer, na succesvol premièrejaar voor de historische raceauto's

Uitgegeven door Peter Vader • 27 september 2022 08:15

SPIELBERG - 75 jaar en niet een beetje traag: Peter Mücke is de eerste kampioen van de DTM Classic DRM Cup. Met zijn legendarische Ford Zakspeed Capri Turbo had Mücke zaterdag opnieuw een indrukwekkende triomf gescoord op de Red Bull Ring en zijn puntenaantal tot onoverwinnelijk uitgebreid. In de spannende zondagsrace vierde de Zwitser Michael Kammermann zijn eerste overwinning van het seizoen in de BMW M1 Procar. Ronny Scheer met nog een M1 en Peter Schumann in Groep 5-BMW 635 zorgden voor een BMW triple succes. De zesde race van het seizoen in Spielberg markeerde het einde van het premièrejaar van de DTM Classic DRM Cup voor raceauto's van het German Racing Championship (DRM) van de jaren zeventig, wat de 48 coureurs en toeschouwers het verlangen naar meer gaf.

Michel_Kammermann_SUI_im_BMW_M1_beim_DTM_Classic_DRM_Cup_am_Red_Bull_Ring
Overwinning voor Michael Kammermann in de BMW M1

"Het is erg leuk om tegen zulke sterke coureurs te strijden", onderstreepte Peter Mücke zijn plezier in de raceserie. Hij en zoon Stefan beleefden een klein drama in Spielberg toen de Groep 5-Capri vrijdag in brand vloog. Alleen een nachtje doorgaan inclusief een autorit van 500 kilometer om onderdelen te bemachtigen, maakte de overwinning van zaterdag mogelijk. Op zondag nam Stefan Mücke de cockpit over, maar viel uit met een defect terwijl hij aan de leiding lag. Tweede achter Peter Mücke was Hans-Ulrich Kainzinger, die in Spielberg met héél veel inspanning moest vechten omdat hij zijn Porsche 3.0 RSR moest inruilen voor een zwakkere 911 ST vanwege een motordefect. De derde plaats in de DRM Cup ging naar Michael Hess en voormalig DTM-coureur Otto Rensing. Terwijl Hess op zaterdag een podiumfinish behaalde met de derde plaats, moest Rensing de 911 RSR op zondag voortijdig aan de kant parkeren met motorschade.

DTM Classic DRM Cupnull

Geheel in lijn met de viering van het 50-jarig bestaan van BMW M, zorgden Kammermann en Scheer voor een dubbele overwinning voor de robuuste BMW M1 uit de voormalige Procar-serie. "Ik vond de race erg leuk, uiteindelijk de eerste plaats", zei Kammermann, die opschoof naar de vijfde plaats in het klassement. Scheer, die een dag eerder met een defect aan de brandstofpomp liggend op de tweede plaats was uitgevallen, zorgde voor een geweldig moment van schrik toen hij spinde in de eerste bocht na de start en achteruitrolde, terwijl het veld rechts en links langs hem schoot. Met een schitterende inhaalrace knokte Scheer zich terug vanaf de achterkant van het veld naar de tweede plaats. "Daar ben ik heel tevreden over", zegt de man uit Dresden. En tevredenheid is het woord dat het eerste jaar typeert van de DTM Classic DRM Cup.

DTM Classic DRM Cup BMW_M1_winnaar

Na een misverstand zorgden Porsche-coureur Edgar Salewsky en BMW-coureur Schumann voor een dubbele pirouette, die het bekijken waard was. Net als de vorige dag eindigde Salewsky als vierde, gevolgd door Franz Straub in de zeldzame De Tomaso Pantera, Malte Müller-Wrede in de Porsche 911 en Anton Werner in de Audi Quattro. Met de iconische BMW 320 Group 5 kwam de Oostenrijker Michael Steffny als achtste over de finish voor Wolfgang Kaupp in de Opel Kadett C. De Oostenrijker Matthias Rass eindigde de race op de tiende plaats en in de DRM Cup als zesde in zijn BMW 2002. Over twee weken wordt op Hockenheim de DTM Classic Cup verreden voor voormalige toerwagens die reden van 1984 tot en met 2007, auto’s voornamelijk afkomstig uit de DTM.

Uitslag_DRM_Classic_Cup_zondag


DTM Classic DRM Cup BMW_M1_DTM_Spielberg

DTM Classic DRM Cup BMW_M1_Project_Four_racing

DTM Classic DRM Cup BMW_M1_DTM_Spielberg

DTM Classic DRM Cup BMW_2002_DTM_Spielberg

DTM Classic DRM Cup BMW_320_Jagermeister

DTM Classic DRM Cup BMW_M1_DTM_Spielberg

DTM Classic DRM Cup BMW_2002_en_BMW_M1

DTM Classic DRM Cup BMW_M1_DTM_Spielberg

DTM Classic DRM Cup BMW_320_DTM_Classic

DTM Classic DRM Cup BMW_M1_Nr40

DTM Classic DRM Cup BMW_M1_startopstelling

DTM Classic DRM Cup BMW_635_CSi_Porsche

DTM Classic DRM Cup BMW_Classic_op_een_rijtje

Vizemeister_im_DTM_Classic_DRM_Cup_Porsche-Fahrer_Hans-Ulrich_Kainzinger
Vicekampioen in de DTM Classic DRM Cup en Porsche-coureur Hans-Ulrich Kainzinger

Dritte_im_DTM_Classic_DRM_Cup_Michael_Hess_und_Otto_Rensing_im_Porsche_911_RSR
Derde in de DTM Classic DRM Cup, Michael Hess en Otto Rensing in de Porsche 911 RSR

DTM Classic DRM Cup startveld

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS