Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S - Bentley viert de 20e verjaardag van de Continental GT!

Uitgegeven door Peter Vader • 19 april 2023 21:16

CREWE - Om 20 jaar Continental GT te vieren, organiseert Bentley Motors een vier maanden durend programma van unieke modellen, ritten en evenementen dat op 18 april van start is gegaan op de Shanghai Auto Show met het debuut van een uniek -een Continental GT S. Deze unieke auto toont verschillende op maat gemaakte Mulliner-kenmerken, waaronder herdenkingsbadges, inlays en ontwerpmotieven die het 20-jarig bestaan van de auto markeren die het moderne tijdperk van Bentley Motors heeft bepaald.

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 1

Exterieur en interieur
Het exterieur van de speciale GT S voor Shanghai is uitgevoerd in de opvallend sinistere Magnetic donkergrijs metallic, aangevuld met zwart chroom en zwarte 22” 10-spaaks sportvelgen, maar met een vleugje kleur door rode remklauwen. Het zwart-rode thema wordt doorgevoerd in het interieur, met een duotone afwerking in Beluga en Hotspur leer met Piano Black. Een op maat gemaakt interieur met een unieke Mulliner-kleurstelling, dual-finish fascia's en taillerails en op maat gemaakte details op de middenconsole en dorpellijsten.
Het fineer aan de bovenzijde van de fascia is uitgevoerd in Granite Stone, wat een unieke voelbare afwerking geeft, terwijl het fineer aan de onderzijde is uitgevoerd in Grand Black en is voorzien van een laser geëtste overlay ter ere van het 20-jarig jubileum van de Continental GT. Een rode krijtstreep scheidt de twee afwerkingen, strekt zich uit over de fascia van deur tot deur en loopt over de bovenste lamellen van de roosvormige ventilatieopeningen.
De dorpellijsten tonen trots twee silhouetten, een van de 1e generatie Continental GT en een tweede van de 3e generatie, die de 20 jaar van de moderne GT vertegenwoordigen. Hetzelfde ontwerp is terug te vinden op de middenconsole, terwijl de led-welkomstlamp in de deur een uniek ontwerp heeft ter ere van de verjaardag van de iconische grand tourer.

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 2

Ter ere van 20 jaar van de ultieme grand tourer
Geïntroduceerd in 2003 als de eerste volledig nieuwe Bentley van het moderne tijdperk, de eerste met vierwielaandrijving en de eerste met de innovatieve W12-motor, hielp de Continental GT Bentley naar zijn huidige status van meest gewilde luxeauto te stuwen automerk ter wereld. Bij zijn lancering in 2003 bood de Continental GT een unieke combinatie van verbluffend design, supercar-prestaties en ongeëvenaard vakmanschap. Het werd geprezen als de snelste echte vierzits coupé ter wereld met een topsnelheid van meer dan 190 mph (300 km/h), en een 0-60 mph tijd van 4,7 seconden (0-100 km/h in 4,8 seconden). Zonder vergelijkbare rivalen voor zijn prijs werd de Continental GT al snel een wereldwijde sensatie en definieerde hij een nieuwe marktsector.
Nu in 2023, in zijn derde generatie, blijven de Continental GT en zijn stalgenoot de Continental GTC prijzen en onderscheidingen in de wacht slepen. In 2022 won de Continental GT Speed de gerespecteerde Robb Report Car of the Year-prijs; opmerkelijk genoeg volgt de Continental GT V8 S hem op als winnaar van de Auto van het Jaar voor 2023. De Continental GT behaalde ook back-to-back overwinningen bij de Auto Motor und Sport-awards in februari 2023 en won voor het tweede jaar de importcategorie in de luxeklasse op rij in een peiling onder meer dan 101.000 lezers.

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 3

Continental aandrijfnaven
Twee Bentley-vestigingen vieren 20 jaar Continental GT. Eén viering is op het hoofdkantoor van Bentley in Crewe en de andere in Genève, Zwitserland. Continental GT-modellen van de eerste en tweede generatie uit de Bentley Heritage Collection zullen beschikbaar zijn om naast de nieuwste Continental GT-familie te rijden, waardoor 20 jaar constante ontwikkeling van ontwerp en techniek levendig tot leven komt.

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 4

De wereld rond met 20 aandenkens
Een Bentley 'staf', ontworpen en gemaakt in eigen beheer, zal in mei aan zijn wereldwijde reis beginnen en in verschillende Continental GT-modellen door Europa, het Midden-Oosten, China, Azië-Pacific en de VS reizen, voordat hij terugkeert naar Crewe. Aan het einde van de reis, terug in Crewe, zal het stokje, dat nu 20 aandenkens aan de tour bevat, een staf worden als een permanente herinnering aan een unieke reis.

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 5

Een dubbel jubileum
De verjaardag van de Continental GT markeert ook het 20-jarig bestaan van Bentley's machtige 6,0-liter twin-turbo W12-motor, die Bentley gedurende twee decennia fysiek en figuurlijk tot succes heeft gedreven. Nu het einde van de productie van de motor gepland staat voor april 2024, zijn er nog maar twaalf maanden W12-assemblage over voordat deze iconische aandrijflijn plaats maakt voor de elektrische toekomst van Bentley.

Deze mijlpaal wordt gevierd op het Goodwood Festival of Speed (13-16 juli), waar Bentley de W12 viert met een ontroerende showcase van W12-aangedreven auto's van de afgelopen 20 jaar, tot en met de nieuwe Bentley Batur by Mulliner.

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 6

Eerbetoon aan het origineel tijdens de Monterey Car Week
De eerste Continental GT die in 2003 in Crewe van de band rolde, VIN-nummer 20001, werd afgewerkt in Cypress Green met een interieur in Saddle hide en Burr Walnut. Vanaf die dag is daze unieke automobiel in het bezit van het bedrijf gebleven als een belangrijke mijlpaal in de garage van de Heritage Collection. Tijdens de Monterey Car Week van dit jaar (11-18 augustus) onthult Bentley een laatste one-of-one Continental GT – geïnspireerd op VIN 20001 – om de jubileumvieringen af te sluiten.

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 7

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 8

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 9

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 10

Bentley viert 20 jaar Continental GT Shanghai Auto Show 2023 foto 11Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS