Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S: jongensboek Tijmen van der Helm en stripheld Michel Vaillant begint met pole op Paul Ricard

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 april 2022 06:02 • Print artikel

Michel Vaillant keert tijdens de komende 24 uur van Le Mans terug. Maar dat niet alleen ook in de ELMS onder de vlag ‘TDS x Vaillante’, waar onder andere de Nederlander Tijmen van der Helm, de Oreca zal bemannen. Dat de naam Vaillante terug is op de legendarische baan, zal niemand onopgemerkt achterlaten. Op de Oreca van het team zijn de kleuren en het logo van Vaillante duidelijk zichtbaar. Overigens reed Tijmen in de kartsport al met een beeld van zijn stripheld Michel Vaillant op zijn helm. Het is voor de jonge Nederlander als een jongensboek.

TDS x Vaillante

Tijmen van der Helm rijdt in deze prachtige kleuren samen met Mathias Beche en Philippe Cimadomo en zij willen Michel Vaillant zijn eerste echte overwinning gaan geven in de Pro-Am van de LMP2-klasse. Overigens zijn deze kleuren niet alleen in Le Mans te zien, want het team rijdt het gehele seizoen van de European Le Mans Series in deze kleuren.

TDS x Vaillante

Van der Helm komt uit de FIA F3 en heeft de overstap gemaakt naar het enduranceracen. En dat heeft hij uitstekend verteerd getuige de eerste test en zijn racen in de 24H van Daytona. Hij vindt de auto hem beter liggen. De eerste kans diende zich aan met de 24h van Daytona, waar hij en het team als een kogel gingen en na 16 uur op P2 liggend uitvielen. Maar hij had zich inmiddels in de kijker gereden. Dit seizoen zal een dubbel programma in het WEC en ELMS rijden. Beiden op een pro-am auto, waarbij met name in het ELMS kansen liggen. In het ELMS zal hij in de Vaillant gekleurde auto deelnemen en in het WEC in de kleuren van ARC Bratislava. Het jongensboek krijgt een nieuw hoofdstuk. Nog maar net 18 jaar.

De TDS Racing x Vaillante Oreca is de European Le Mans Series sterk begonnen met de pole-positie in de 4 Hours of Le Castellet. Matthias Beche zette al vroeg in de sessie een scherpe tijd neer en daar beet iedereen zich op stuk, helemaal toen de sessie werd afgevlagd nadat de Graff Racing Oreca stilstond op de baan. Hiermee pakte Beche samen met Philippe Cimadomo en Tijmen van der Helm de pole in de Pro-Am klasse.

Uitslag kwalificatie European Le Mans Series de 4 Hours of Le Castellet

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS