Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Nieuwe GranTurismo de weg op, met de Maserati-familie achter het stuur

Uitgegeven door Deni Volkers • 16 september 2022 15:31

De GranTurismo is een waar icoon voor het merk met de Drietand en kan zijn energie niet langer beteugelen. De high-performance coupé heeft inmiddels al vele kilometers afgelegd, met een select aantal medewerkers uit de Maserati-familie achter het stuur.

Maserati

Alleszeggende livery: de terugkeer van een Maserati-icoon die 75 jaar geleden tot leven kwam
Het begon allemaal met de A6 1500, een model met een revolutionaire inborst en de voorloper van een autocategorie die nog niet eerder bestond. Het model bleef niet alleen het autolandschap wereldwijd beïnvloeden, maar ook alle latere generaties Maserati-modellen.

Een granturismo is een type auto dat 100% ‘Made in Italy’ is: een high-performance auto, geschikt voor het overbruggen van lange afstanden in optimaal comfort. Het idee erachter ontstond na de Tweede Wereldoorlog tijdens de Italiaanse economische groei, toen Maserati de wereld liet kennismaken met zijn bijzondere modellen, kracht, optimisme, zorgeloze mindset, de wil om hard te werken maar ook de momenten om te genieten. Tijdens die historische tijd slaagde Maserati er in een tegenstelling op te lossen die onoplosbaar leek: een nieuw concept voor luxe mobiliteit, waarbij performance werd gecombineerd met comfort.

Vandaag-de-dag heeft de nieuwe Maserati GranTurismo-generatie de energie om het merk de toekomst in te stuwen, gesterkt door zijn unieke stijl en gedreven door een aangeboren gevoel voor innovatie.

Maserati

Maserati

Maserati

Maserati

Maserati

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS