Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: MG4 Electric XPOWER: betaalbare performance, maximale fun

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 oktober 2023 21:03

In amper een jaar tijd heeft de MG4 Electric zich gevestigd als een populaire keuze in de compacte elektrische middenklasse. In de eerste helft van 2023 verkocht MG al meer dan 3.000 nieuwe auto�s in Nederland, waarvan een belangrijk deel op het conto van de MG4 Electric kwam. Nu breidt Van Mossel MG de succesvolle range verder uit met de MG4 Electric XPOWER, het sportieve topmodel dat sportscar performance bereikbaar maakt.

MG4 Electric XPOWER

�Met de MG4 Electric XPOWER laten we zien dat elektrisch rijden betaalbaar, praktisch �n fun kan zijn�, verklaart Marco van de Werken, Divisiedirecteur MG. �De MG4 Electric XPOWER spreekt liefhebbers aan die op zoek zijn naar pure prestaties, maar geen traditionele en luide �high-performance� hatchback willen. Deze XPOWER biedt dezelfde hoogstaande technologie, uitrusting en praktische hatchback-kenmerken van de inmiddels veelgeprezen MG4 Electric.�

De krachtigste MG tot nu toe
De MG4 Electric XPOWER is ��n van de meest spraakmakende nieuwe elektrische auto's van het jaar en markeert de langverwachte terugkeer van MG naar de markt voor performance auto�s. Zijn op het Modular Scalable Platform gebaseerde aandrijflijn is voorzien van een 64 kWh accupakket, goed voor een range van 385 kilometer** (WLTP). Verder herbergt het platform in dit geval twee elektromotoren (150 kW v��r en 170 kW achter) die samen tot 320 kW/435 pk aan vermogen leveren. Die power wordt standaard via vierwielaandrijving op het asfalt overgebracht, voor extra grip, stabiliteit en controle. Dankzij het nieuwe Launch Control sprint de MG4 Electric XPOWER in slechts 3,8 seconden van 0-100 km/u.

MG4 Electric XPOWER

Sportieve handling en rijplezier
Niet alleen biedt de aangepaste aandrijflijn indrukwekkende prestaties in een rechte lijn, ook beschikt hij over geavanceerde upgrades om het vermogen effectief te verdelen en de betrokkenheid van de bestuurder in bochten te maximaliseren. Daarvoor is de MG4 Electric XPOWER de eerste MG met een geheel nieuw Dynamic Cornering Control System, met een elektronisch sperdifferentieel en Intelligent Motor Control. Het innovatieve systeem maakt torque vectoring tussen alle vier de wielen mogelijk voor een maximale tractie en uitstekende controle onder uiteenlopende omstandigheden.

Ook de ophanging is verregaand aangepast, met onder meer een opnieuw gekalibreerde veer- en demperafstelling, stijvere stabilisatorstangen en een scherpere besturing. De algehele stijfheid van de ophanging is met maximaal 25% verhoogd, waarmee hij een nog sportievere handling aan de dag legt dan de overige uitvoeringen uit de MG4 Electric-serie.

MG4 Electric XPOWER

MG heeft de regeneratieve remsoftware eveneens opnieuw gekalibreerd om in geschikte situaties met ��n pedaal te kunnen rijden. Het vergrote remvermogen reduceert de remafstand van 100 km/u naar stilstand tot slechts 33,9 meter. Dit resultaat wordt mede mogelijk gemaakt door de grotere 345 mm geventileerde remschijven voor en achter, �n de hoogwaardige Bridgestone Turanza-banden die een uitstekende grip bieden.

Sportieve looks en uitrusting
De dynamische prestaties van de MG4 Electric XPOWER worden optisch versterkt door sportieve doch ingetogen looks. Uiterlijk is hij bijvoorbeeld te herkennen aan de oranje 'XPOWER'-remklauwen, een tweekleurig dak, nieuwe 5-spaaks 18 inch lichtmetalen velgen en gepolijste sieraccenten. Daarbij is hij optioneel ook verkrijgbaar in de nieuwe kleur �Hunter Green�, die exclusief aan deze sportieve uitvoering is voorbehouden.

MG4 Electric XPOWER

Het interieur is eveneens ingetogen sportief, met herkenbare accenten als de sportpedalen, het zwart-Alcantara interieur en de eveneens met zwart Alcantara beklede stoelen.

De MG4 Electric XPOWER is inmiddels leverbaar via de MG brandstores, en is tijdelijk extra scherp geprijsd. Tot en met eind oktober is hij er al vanaf � 41.285*. Er is al een MG4 Electric (Standard) vanaf � 32.285*. Alle MG4 Electric-modellen komen momenteel in aanmerking voor de aantrekkelijke SEPP-subsidie van � 2.950 en worden standaard geleverd met een fabrieksgarantie van 7 jaar/150.000 km.

MG4 Electric XPOWER

* De getoonde prijs is de consumentenadviesprijs in Euro en inclusief BTW & BPM en � 1.295,- afleveringskosten, geldig tot en met 31 oktober 2023 (rijklaarmaken, registratiekosten, recyclingsbijdrage, beheersbijdrage lithium-ion batterij).

** Dit voertuig is exclusief goedgekeurd volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), een nieuwe testprocedure voor het meten van het brandstofverbruik en de CO2-emissie. De strengere testomstandigheden van de WLTP zijn bedoeld om realistischere brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden te leveren. De WLTP verving de vorige NEDC-testprocedure op 1 september 2018. Er zijn geen brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden volgens NEDC beschikbaar voor dit voertuig.


MG4 Electric XPOWER

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS