Formule 1

FIA maakt geen uitzondering voor Colton Herta: "Niet het vereiste aantal punten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2022 18:02 • Print artikel

De FIA ​​heeft laten weten dat het een verzoek om een ​​Formule 1-superlicentie te schenken aan Colton Herta is afgewezen. De coureur van Andretti-autosport scoorde zijn beste resultaat in 2020 toen hij als derde eindigde in het kampioeschap. In 2018 werd hij de jongste racewinnaar ooit en heeft sindsdien nog zes andere overwinningen behaald in de klasse.

Colton Herta

Er wordt al lange tijd gespeculeerd over een mogelijk Formule 1-debuut, maar de Amerikaanse coureur komt nog altijd een aantal superlicentiepunten tekort. Onderwerp van gesprek was dat de FIA mogelijk een uitzondering zal maken, maar niets is minder waar: "De FIA ​​bevestigt dat er via de juiste kanalen een onderzoek is ingesteld dat ertoe heeft geleid dat de FIA ​​heeft bevestigd dat de coureur Colton Herta niet het vereiste aantal punten heeft om een ​​FIA Superlicentie te krijgen", aldus een woordvoerder geciteerd door RaceFans.com.

"De FIA ​​evalueert voortdurend haar reglementen en procedures, ook met betrekking tot het in aanmerking komen voor een Superlicentie, waarbij veiligheid, ervaring en prestaties in de context van het traject de belangrijkste factoren zijn met betrekking tot dit onderwerp."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS