Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F3-kampioen Victor Martins tekent bij F2-team van ART, zijn doel? "Eerste jaar de titel behalen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 januari 2023 17:02

Victor Martins pakte afgelopen september op het circuit van Monza op grandioze wijze de FIA Formule 3-titel. De Fransman stroomt komend jaar door naar de Formule 2. Ook hier rijdt hij voor het team van ART, naast Theo Pourchaire. Zijn landgenoot werd afgelopen seizoen vice-kampioen achter Felipe Drugovich.

Victor Martins

De 21-jarige Martins won afgelopen seizoen de F3-titel en scoorde twee overwinningen en vier tweede plaatsen. De Fransman heeft al wat ervaring op mogen doen in de ART F2-machine. Hij reed in Abu Dhabi namelijk de post season-test voor het eveneens Franse team. “Het seizoen 2023 wordt spannend en motiverend. Na een succesvol jaar met ART Grand Prix, overwoog ik niet om een volgende stap te zetten bij een ander team. Ik kan niet wachten om het Formule 2-kampioenschap te ontdekken, dat zwaar en competitief is, met zo'n professioneel en ervaren team. De tests maakten het mogelijk om de kleine twijfels die ik had over mijn aanpassing weg te nemen, omdat ik me op mijn gemak en zelfverzekerd voelde. Mijn doel zal dan ook zijn om er alles aan te doen om in mijn eerste jaar de titel te behalen. Met ART Grand Prix heb ik alle tools in handen om grote ambities te hebben”, zo vertelde Martins tegen de media-afdeling van de Formule 2.

Sebastien Philippe, de teambaas van ART voegde er het volgende aan toe: “Het aangaan van de uitdaging van de Formule 2 in 2023 met Victor is een logisch vervolg na een intens jaar dat werd afgesloten met de eerste ART Grand Prix-titel in het moderne tijdperk van de F3. Victor heeft in 2022 enorme vooruitgang geboekt en heeft bewezen dat hij in zowel moeilijke persoonlijke als sportieve omstandigheden de mentale kracht en het talent heeft om grote dingen te bereiken op het hoogste niveau van de autosport. De tests in Abu Dhabi bevestigden zijn vermogen om zich snel en goed aan te passen aan zijn nieuwe eenzitter. Zijn vastberadenheid, zijn enthousiasme en zijn overwinningszin zullen wapens zijn in een kampioenschap waar de concurrentie moordend is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS