Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Sensationele ronde in Bahrein bezorgt Pourchaire pole position, Verschoor knap op P3 +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 maart 2023 17:07

Theo Pourchaire verpulverde het Formule 2-veld tijdens de kwalificatie in Bahrein. De Franse ART-coureur veroverde de pole position en liet de rest van het veld achter. Hij had zeven en een halve tienden voorsprong op Victor Martins. Richard Verschoor kwalificeerde zich knap op de derde positie.

Formule 2 kwalificatie richard verschoor

Na de eerste serie aan ronden reed vice-kampioen van 2023 Theo Pourchaire de snelste tijd. Met een tijd van 1m42.530s hield hij Ralph Boschung op een halve seconde en MP Motorsport-coureur Dennis Hauger op acht tienden. Formule 3-kampioen Victor Martins frummelde zijn ART de top drie in tijdens zijn eerste F2-weekend. Met nog tien minuten op de klok nam Richard Verschoor de tiende positie in beslag.

Richard Verschoor verbeterde zijn tijd met nog vijf minuten en schoof naar de tweede positie. Op dat moment verbeterde Pourchaire zijn eerste en tweede sector en leek hij bezig te zijn met de ronde der rondes. In de derde sector maakte hij geen fouten en kwam hij negen tienden los te staan op Verschoor. ART-teamgenoot Victor Martins reed naar de tweede tijd, maar moest alsnog ruim zeven tienden toegeven op Martins.

Verschoor behield de derde positie en mag tijdens de hoofdrace vanaf die positie starten. Hij hield Dennis Hauger van MP Motorsport achter zich. Jehan Daruvala van MP Motorsport kwalificeerde op P11. Juan Manuel Correa, teamgenoot van Verschoor, reed naar zestiende positie.

F2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS