Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Oliver Bearman de snelste man in de kwalifcatie, Verschoor start sprintrace vanaf P1

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 april 2023 12:17

Oliver Bearman reed tijdens de kwalificatie voor de Formule 2 in Baku de snelste tijd. De jonge coureur van Prema hield Enzo Fittipaldi en Theo Pourchaire achter zich in een spannende Formule 2-kwalificatie. Richard Verschoor reed naar de tiende tijd en mag de sprintrace vanaf pole position aanvangen.

null

De kwalificatiesessie liep al vertraging op, omdat de baan nog niet geheel klaar was voor de start van de sessie. Toen het veld na tien minuten eindelijk werd losgelaten, knalde PHM-coureur Brad Benavides al snel in de muur. Dit veroorzaakte een rode vlag. Toen alle rommel was opgeruimd werd het veld weer losgelaten.

Verbeteringen vlogen je om de oren, maar in de laatste seconden van de sessie ging het pas echt los. Iedereen verbeterde zijn tijd, maar Oliver Bearman kwam als snelste man bovendrijven. Zijn teamgenoot Frederik Vesti kwam op P4 terecht. Hij hield op zijn beurt Dennis Hauger en Jehan Daruvala achter zich. Jak Crawford, Victor Martins, Zane Maloney en Richard Verschoor maakten de top tien compleet.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS