Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

F2: Marcus Armstrong oppermachtig in Oostenrijk, Pourchaire en Doohan mee naar podium + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juli 2022 18:00

Marcus Armstrong heeft de sprintrace van de Formule 2 op de Oostenrijkse Red Bull Ring gewonnen. De kiwi was bij de start goed weg en gaf de leiding niet meer uit handen. Theo Pourchaire en Jack Doohan mochten mee naar het podium.

Formule 2

Bij de start van de race kwam iedereen goed weg, in de formatieronde was dit niet het geval. Liam Lawson viel stil op de grid en moest de race starten vanaf de veertiende positie. Marcus Armstrong vertrok vanaf pole position en kon deze positie behouden. Richard Verschoor vertrok vanaf de derde positie, maar werd al na de eerste bocht ingehaald door kampioenschapsleider Felipe Drugovich.

In de tweede ronde van de wedstrijd kreeg Enzo Fittipaldi het aan de stok met Frederik Vesti, de Deen was de Braziliaanse coureur te slim af en klom op naar de negende positie. Lang duurde dit niet, na een paar rondjes remde Vesti te laat in de eerste bocht en moest zijn plaats opgeven.

In de twaalfde ronde van de wedstrijd moet Liam Lawson zijn strijd staken, de kiwi staat geparkeerd in de derde bocht. De auto moest worden weggehaald en dit activeerde de Virtual Safety Car. Uiteindelijk kon Lawson zijn auto weer enigszins aan de praat krijgen en hem terug rijden naar de pitlane.

Inmiddels heeft Verschoor al een aantal plaatsen verloren en reed hij op de zesde positie. Ronden lang zit de Nederlander veilig in de DRS van Juri Vips, maar in de twintigste ronde verliest hij deze DRS-aansluiting.
Theo Pourchaire kreeg al een aantal waarschuwingen gekregen voor het overschrijden van de baanlimieten. Pourchaire, die op de tweede positie reed, kreeg Jack Doohan de aansluiting met de Fransman en jaagt hij hem flink op. Het lukte de Australische coureur niet om de Fransman in te halen en moest genoegen nemen met de derde positie.

Felipe Drugovich eindigde de race op de vierde positie, hij hield Juri Vips en Richard Verschoor voor zich. Clement Novalak, de teamgenoot van Drugovich bij MP Motorsport eindigde op de vijftiende positie. Amaury Cordeel en Jake Hughes van het Nederlandse Van Amersfoort Racing eindigde op de zestiende en zeventiende positie.

Zondagochtend mogen de 22 heren wederom instappen. De hoofdrace gaat om 10.05u Nederlandse tijd van start. De startopstelling voor de hoofdrace is via deze link te vinden. Bekijk hieronder de volledige uitslag van de sprintrace:

Uitslag f2 sprintrace

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS