Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Frederik Vesti scoort eerste pole positon, Drugovich blijft steken op P5, Verschoor knap op P8 +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juli 2022 15:15 • Print artikel

Tijdens de kwalificatie voor de Formule 2 op de Oostenrijkse Red Bull Ring reed Frederik Vesti de snelste tijd. De Deen wist Juri Vips en Logan Sargeant voor zich te houden. Kampioenschapsleider Felipe Drugovich moest genoegen nemen met de vijfde positie. Richard Verschoor kwalificeerde zich op de achtste positie.

Frederik Vesti

De baantemperatuur liep op tot 40 graden Celsius, dit terwijl de luchttemperatuur bleef steken op 19 graden. Al met al perfecte omstandigheden voor een spannende kwalificatie in de Formule 2. Na de eerste serie rondes was Jack Doohan het snelste, hij had een honderdste voorsprong op Logan Sargeant, maar de tijd van Sargeant werd ongeldig verklaard en zo schoof kampioenschapsleider Felipe Drugovich naar de tweede tijd. Nadat hij vorig weekend door Roy Nissany van de baan werd gedrukt is dit het moment om weer in het ritme te komen voor Dennis Hauger, met zeventien minuten op de klok vliegt de Noor naar de tiende positie.

Met nog elf minuten op de klok dook iedereen weer naar buiten, Amaury Cordeel van Van Amersfoort Racing ging off-sync naar buiten en reed verrassend naar de tweede tijd. Dit alles terwijl hij de vorige ronde van het kampioenschap in Silverstone vanaf de zijlijn bekijken doordat hij teveel penalty punten op zijn licentie had staan. Lang hield de tweede positie van Cordeel geen stand. Frederik Vesti, Jack Doohan en Drugovich reden allemaal een snellere tijd. De tijd van Doohan werd weliswaar verwijderd omdat hij zich niet aan de baanlimieten hield.

De tijden van Armstrong en Fittipaldi werden verwijderd en dit betekent dat Richard Verschoor van de tiende positie opschuift naar de achtste positie. In de sprintrace start hij dus als derde en in de hoofdrace op P8. Compleet out-of-order rijdt Ayumu Iwasa nog een ronde en komt hij terecht op de vierde positie.

Vesti pakt pole position en houdt Juri Vips en Logan Sargeant achter zich. Ayumu Iwasa, Felipe Drugovich van MP Motorsport komt terecht op de vijfde positie. Zijn teamgenoot Clement Novalak komt niet verder dan de 20e positie. Amaury Cordeel pakt P7, zijn beste kwalificatie in zijn F2- carrière. Zijn teamgenoot bij Van Amersfoort Racing, Jake Hughes leek ontzettend sterk tijdens de vrije training, maar kwam niet verder dan P19.

Zaterdag om 17.55u Nederlandse tijd gaat de sprintrace van de Formule 2 van start. Wij zitten er dan klaar voor, jij ook? Tot dan!

Uitslag F2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS