Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Jehan Daruvala wint hoofdrace in Monza +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2022 10:29 • Print artikel

Op het circuit van Monza won Jehan Daruvala zijn eerste Formule 2-overwinning van 2022. De Indiase coureur van Prema hield tijdens de spanende race Frederik Vesti en Ayumu Iwasa achter zich. Enzo Fittipaldi en Dennis Hauger maakten de top vijf compleet.

F2

Na een dramatische start van Jack Doohan schoot Daruvala direct door naar de eerste positie. Doohan tuimelde naar achteren en kwam bij de tweede chicane Logan Sargeant tegen. De twee raakten elkaar en vielen uit.

Verder naar achteren vielen Pourchaire, Ralph Boschung, Luca Ghiotto en Olli Caldwell uit door nog een crash. Boschung was wijd gegaan in de eerste bocht en keerde terug naar de baan naast Pourchaire, maakte contact en draaide Pourchaire rond. Hij werd vervolgens opnieuw geraakt door Ghiotto.

Bernd Maylander mocht held veld aanvoeren in zijn Aston Martin Safety Car. Na enkele ronden dook de Safety Car weer naar binnen en toen besloten Marcus Armstron, Daruvala, Iwasa en Frederik Vesto een bezoekje te brengen aan de pits.

Liam Lawson en kampioen Felipe Drugovich lagen aan de kop van de wedstrijd, zij gingen niet naar binnen aangezien zij op een hardere banden waren gestart. Even later werd de rode vlag gezwaaid omdat Calan Williams hard was gecrashed.

Bij de herstart passeerde Vesti zijn concurrent Ayumu Iwasa. De Deen reed met het mes tussen zijn tanden. Iwasa kwam in de tweede helft van de race onder druk te staan van Enzo Fittipaldi en Dennis Hauger. Fittipaldi reed erg hard, maar Iwasa wist hem van zich af te houden en eindigde als derde. Fittipaldi werd vierde, met Hauger op de hielen.

Na dertig lange rondjes kwam Daruvala als eerste over de eindstreep met achter zich Vesti en Iwasa. Enzo Fittipaldi en Dennis Hauger grepen net naast het podium. David Beckmann en Amaury Cordeel werden voor Van Amersfoort Racing zesde en achtste. Kampioen Felipe Drugovich en Clement Novalak eindigden op de zevende en negende positie. Richard Verschoor eindigde op de tiende positie en scoorde daarmee een belangrijk punt in het kampioenschap.


Pos	Driver	Team	Time
1 Jehan Daruvala Prema 1h06m39.193s
2 Frederik Vesti ART +1.970s
3 Ayumu Iwasa DAMS +5.738s
4 Enzo Fittipaldi Charouz +6.491s
5 Dennis Hauger Prema +7.249s
6 David Beckmann VAR +7.801s
7 Felipe Drugovich MP +10.502s
8 Amaury Cordeel VAR +12.738s
9 Clement Novalak MP +27.950s
10 Richard Verschoor Trident +35.184s
11 Juri Vips Hitech GP +45.692s
12 Marino Sato Virtuosi +47.522s
13 Marcus Armstrong Hitech GP +54.718s
14 Liam Lawson Carlin +1m31.534s
Ret Calan Williams Trident
Ret Jack Doohan Virtuosi
Ret Logan Sargeant Carlin
Ret Theo Pourchaire ART
Ret Luca Ghiotto DAMS
Ret Ralph Boschung Campos Racing
Ret Olli Caldwell Campos Racing
WD Tatiana Calderon Charouz

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS